Az agresszív törpe

Az agresszív törpe

Fesztiválozó a Tusványoson Orbánt és Trumpot méltató pólóban 2024. július 27-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Mindig különös érzések kerítenek hatalmukba, ha a miniszterelnök éves szentenciáit nézem a televízióban feszült figyelemmel. Kis és nagy stratégiák erdejében próbálunk kiigazodni mindketten már a végén, ő keresi a szavakat, miközben mély ráncok övezik homlokát, én a homály eloszlására várok, és próbálom sorba rendezni a gondolatokat, amelyek akkor akadtak el, amikor az LMBTQ-ellenes soft power miatt vonzó Oroszország került terítékre. Legalább is valami ilyesmi, de lehet, hogy én értettem valamit félre. Az egész úgy kezdődött, hogy megnézem a tusványosi előadást, ha belebolondulok akkor is, legfeljebb kapcsolgatok a magyar–egyiptomi kézimeccsre, mert az tényleg érdekel, ez meg unikum, ezt látni kell!

Háború, háború, háború, ki számított másra? Szerintem senki. A békemisszió is említést kapott, de az hamar felejtős lett, talán érzi a miniszterelnök, hogy Föld körüli repkedése nem hagyott mély nyomot a nagyérdeműben, így az lekerül a porondról. Háborút elemez a magyar kormányfő, de nem meri megnevezni kitörésének okát, a támadó felet sem, a védekezőről pedig a propaganda narratíváját követve lefitymálóan nyilatkozik. Ukrajnát berakja egy polcra, Oroszországot is, csak jóval magasabbra. Gazdasági csodát emleget, legyőzhetetlenséget sugall, valami azt súgja nekem, a Kreml diktálta az előadás vázlatát. Felhördülök, átkapcsolok, Egyiptom vezet, nem gond, lesz ez jobb is!

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap augusztus 8-ig kapható 2024/31. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!