Bödőcs Tibor: Váltsuk le az egyfark-rendszert

Bödőcs Tibor: Váltsuk le az egyfark-rendszert

Bödőcs Tibor Karinthy-gyűrűs humorista, író (Fotó: Végh László)

A kormánypropagandának elég egy hívószó. Bohóc, például. A bohócok nevében kikérem magamnak, hogy Jakab Pétert bohócnak – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Bödőcs Tibor. A humorista azzal folytatta, hogy a bohóc egy komoly szakma, ne járassuk le a szót, a politikusok csak szeretnének bohócok lenni. – És a parlament kapcsán sem szerencsés a kocsmai színvonallal példálózni, mert a kocsma sokkal magasabban van. Attól kellene inkább félnünk, hogy a parlament színvonala beszivárog a kocsmákba – mondta.

A humorista a politikai színvonal zuhanása mellett a trónörökös házaspár, a spanyolországi Marbellára költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István sorsa miatt is aggódik. – Nehéz élet vár rájuk odakint. Egyre drágább a repülőjegy, nem tudnak hazajönni karácsonykor, szegény nagypapa csak Skype-on köszöntheti az unokáit. Tiborcz Pista is több munkát elvállal, hogy megéljenek valahogy, raktárban dolgozik, riksát húz biciklivel éjszaka, Ráhel meg élőszoborként keresi a pénzt nappal, váltják egymást a gyerekek mellett – fejtette ki.

• Miért hasonlít új regényének fantáziavilága annyira a mai magyar valóságunkra?
• Miért ragaszkodik a nép a populista giccshez?
• Vajon Gyurcsány Ferenc lesz az ellenzéki összefogás Schuster Lórántja?
• Miért lenne jó, ha minden magyar oligarchának lenne saját jachtja?
• Ki az az egyetlen ember Magyarországon, akivel nem szabad viccelni?

A teljes interjút a Magyar Hang október 29-én megjelent 2021/44. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!