Európát bomlasztja a Putyin-frakció

Európát bomlasztja a Putyin-frakció

Orbán Viktor turnéja moszkvai állomásán, 2024. július 5-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Július 1-jével Magyarország vette át az EU soros elnökségét. Orbán Viktor pedig „Európa miniszterelnökeként” lépett fel, mégpedig azonnal. „Békemissziót” indított, és huszáros rohammal el is kezdte szétverni az EU intézményrendszerét. Szögezzük le: Orbán világ körüli útja NEM békemisszió! Ez bizony Európa elárulása, kiárusítása Moszkvának, Pekingnek. Orbán EU-s „külpolitikája” egybevág az európai parlamenti „belpolitikájával.”

Tegyük tisztába a dolgokat. Először is Orbán Viktor NEM az EU elnöke. A soros elnökség nem egy emberé, hanem az országé. Célja pedig: „az, hogy rendszeres időközönként minden tagállam betölti az elnöki tisztet, fokozza a felelősség és a bizalom érzését a tagállamok között. Minden ország tudja, hogy előbb-utóbb ő lesz az Európai Tanács elnöke. Az elnökség koncepciójában hitelesen köszön vissza Európa jelszava (Egyesülve a sokféleségben), hiszen a tagállamok más-más szemszögből, illetve másféle szakértelemmel közelítenek egy szakpolitikához, ami az egész EU-nak a javára válik.” Ezt nem én mondom, ez a hivatalos EU-textus. A soros elnökséget adó tagállam „gondoskodik arról, hogy négy dolog biztosítva legyen a Tanácson belül: 1. az uniós politikai program folyamatossága, 2. a jogalkotás szabályszerűsége, 3. a tagállamok közötti együttműködés és 4. a többi uniós intézménnyel való együttműködés/koordináció.” Ez is hivatalos meghatározás. Orbán Viktor mindannak az ellenkezőjét teszi, amire a pozíciója feljogosítja. Kifejezetten és tudatosan visszaél az átmeneti helyzettel! Ráadásul ez nem is az ő megbízatása, hanem Magyarországé. Meglopja Magyarországot, meglop minket. Ezzel nincs vége.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap július 18-ig kapható 2024/28. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!