Kiss Ambrus folytatná

Kiss Ambrus folytatná

Kiss Ambrus, Karácsony Gergely és Tüttő Kata a budapesti Energiacsúcson 2022. június 27-én (Fotó: Fővárosi Önkormányzat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiss Ambrus főpolgármester helyettes úgy véli, fölösleges „időnyomás alá helyezni” Karácsony Gergely főpolgármestert és Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét, hiszen nem most, hanem októberig kell megállapodniuk.  

A 24.hu Della című podcastjának nyilatkozó főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy szerinte végigvihető a következő ciklus, adott esetben még a Fidesszel is el lehet jutni kompromisszumos megoldásig, például a költségvetés ügyében, még ha úgy véli is, hogy a jövő évi költségvetés elfogadása elhúzódhat februárig, márciusig is akár. 

Maga úgy látja, hogy Budapest idei büdzséje a tervek szerint alakul, s nem számol azzal, hogy a jövő évben több iparűzési adóbevétellel számolhatnak, ami idén nagyságrendileg bő 300 milliárd forint. 

Kiss Ambrus arról is beszélt az interjúban, hogy még nem voltak puhatolódzó tárgyalások sem a kormány képviselőivel az olimpia esetleges megrendezésének tervéről.  

Ami személyes ambícióit illeti: a főpolgármester-helyettes világossá tette, hogy ha erre fölkéri Karácsony Gergely, s a közgyűlés is megszavazza, kész folytatni a munkát, ugyanakkor Magyar Péternek azt a korábbi kijelentését, hogy sem őt, sem Tüttő Kata főpolgármester-helyettest nem hajlandó támogatni az újrázásban, nem kívánta érdemben kommentálni.