Rendőrségi ügy lehet a BME gólyatábori botrányból

Rendőrségi ügy lehet a BME gólyatábori botrányból

(Forrás: BME.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyár végén Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője és alelnöke írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péterhez a BME VIK bodajki gólyatáboraiban történt visszaélésekkel kapcsolatban, erre érkezett most válasz a főügyésztől. 

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának idei, augusztusi bodajki gólyatáborában részt vevő diákok többek között motozásról és stopperrel mért mosdószünetekről számoltak be, ahogy azt az Eduline cikke is tartalmazza. Vadai Ágnes ezzel kapcsolatos levelében felidézi a gólyatáborban történt megalázó bánásmódot, például azt, hogy a résztvevőket tűző napon gyalogoltatták órákon keresztül, késő este kaptak először enni, a gurulós bőröndöket csak kézben cipelhették, és a gyógyszereiket az első napon a táskák átvizsgálása után elvették.

Polt Péter főügyész az Országgyűlés honlapján közzétett rövid válaszában megerősítette, hogy Vadai kérdését feljelentésként értékelte, és az ügyet a Készenléti Rendőrség Nyomozó Irodájához utalta.

Augusztus végén, az ügy kirobbanása után egyébként a BME munkacsoportot állított fel a gólyatáborok felülvizsgálatára. A Bihari Péter, oktatási rektorhelyettes által vezetett testület állítólag új, egységes szabályozást készít, hogy megelőzze, illetve megakadályozza a visszaéléseket. „Az új szabályozás középpontjában a biztonság, a közösségépítés és az elfogadás lesz” – írta akkor közleményében az egyetem. Azóta új fejleményekről nem lehet tudni a bizottság munkáját illetően.