Földrengés volt Brassó közelében

Földrengés volt Brassó közelében

Földrengés (Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországi idő szerint 16.40-kor a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengés volt Brassótól keletre, Buzău megyében, a Vrancea szizmikus térségében – számolt be róla az országos földfizikai intézet (INCDFP) adataira hivatkozva a Transtelex. A szeizmikus mozgás 140 kilométeres mélységben következett be, epicentruma 57 kilométerre volt Buzăutól, 61 kilométerre Brassótól, 58 kilométerre Sepsiszentgyörgytől.

Sajtóbeszámolók szerint a mozgás Sepsiszentgyörgyön, Bukarestben, de még a Moldovai Köztársaságban, Bulgáriában és Ukrajnában is érezni lehetett. Károkról egyelőre nem érkezett hír. A mostani az idei legerősebb földrengés Romániában. Ezt megelőzően a Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű földmozgás rázta meg a Bánságot augusztus 11-én. Vrancea megyében nem sokkal korábban, augusztus 6-án 4,1-es , míg augusztus 1-jén 4,4-es erősségű földrengést mérték.