Hátba szúrt egy gyereket, ezért körözik a 14 éves kamaszt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember 5-én jelent meg a rendőrség honlapján az az elfogatóparancs, amiben egy 2010-ben született, tehát mindössze tizennégy éves fiút keresnek, körözésének jogalapja pedig emberölés. A körözést elrendelő szerv a Debreceni Törvényszék volt, amelyhez kérdéseket is intéztünk az esetleges gyilkossággal kapcsolatban. Válaszként azonban egy tavaly novemberi közleményt kaptunk, amely arról számol be, hogy „négy év javítóintézeti nevelésre ítélte a Debreceni Törvényszék 2023. november 20-án azt a fiatalkorú vádlottat, aki hátba szúrt egy gyermekkorú fiút Hajdúhadházon”.

Az közlemény részletesen ismerteti az ügy tényállását is, eszerint még 2022 novemberében az egyik délután három kiskorú fiú sétált hazafelé az iskolából Hajdúhadházon. Velük szemben érkezett biciklivel az akkor 12 és fél éves vádlott, aki odaszólt nekik és fenyegetőzni is kezdett megveréssel, megöléssel. A trió nem akart vitába keveredni, így továbbmentek, de az egyik kereszteződésben a vádlott ismét odament hozzájuk és az egyik fiút ököllel hasba verte. Szóváltás, majd dulakodás alakult ki közöttük, amelynek során a sértett is visszaütött, védekezett, majd a barátai felszólítására megfordult és mindhárman elindultak a lakásuk irányába. Ekkor a vádlott a nála lévő 40 milliméteres pengehosszúságú hegyes késsel kétszer közepes erővel hátba szúrta a sértettet. A társak észrevették, hogy a sértett vérzik, ezért őt gyorsan haza kísérték. A bal oldali szúrt sebzésben idegentest volt – a kés pengéje –, melyet az orvosok műtéti úton távolították el. A sértett sérülése nyolc napon belül gyógyult.

A közleményen túl Dobó Dénes szóvivő arra külön felhívta a figyelmünket, hogy „a vádlott nem ölt meg senkit, emberölés kísérlete miatt lett elítélve, de a rendőrségi körözési portálon a »kísérlet« szó nem szerepel”. Információink szerint ennek az anomáliának elsősorban bürokratikus okai vannak. Megtudtuk azt is, hogy tizennégy éves Krisztorfer ellen a körözést azért adták ki, mert szeptember 4-én megszökött a debreceni javítóintézetből. A rendőrség honlapján a körözés még mindig él, ami arra utal, hogy még mindig nem találták meg a kiskamaszt. 

Az eset részleteiről a Magyar Hang pénteken megjelenő számában olvashatnak bővebb riportot.