Fidesz = pusztulás

Fidesz = pusztulás

Magyar Péter országjárásának gödöllői állomásán, 2024. május 18-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Ha az ellenzéknek is olyan kampánystábja volna, mint a Rogán-művek, akkor a címbéli szlogennel terítette volna be az országot. A szó fizikai értelmében persze nem tudta volna, elvégre a plakáthelyek elsöprő többsége Fidesz-közeli cégeké, ámde a virtuális teret jól ki- vagy betölthette volna ez a rövid, velős, mellbevágó üzenet. Hogy a Fidesz június 9-ei győzelme egyenlő (lenne) a pusztulással? – Ugyan kit érdekel a valóságtartalom… Miért, probléma, hogy az Orbán-világ ellenzéke nem baloldali és nem háborúpárti? Lehet ezt is állítani tízezer plakáton, egymillió fizetett netes hirdetésben, közszolgálatilag hírműsor gyanánt. A kormányzat és médiája – köszönjük, Örkény István! – olyan, mint a Rákosi-sajtó: hazudik éjjel, hazudik nappal, hazudik minden hullámhosszon. Hát akkor miért ne engedhetné meg magának az ellenzéke is a gátlástalan manipulációt?

Talán azért nem kaptunk „balról”, azaz a régi ellenzéktől ilyen tónusú kampányt, mert ők – nem ilyenek. A mostani parlamenti ellenzéket nem lehet azzal megvádolni, hogy túlságosan kreatívak, netán polgárpukkasztók volnának. Kövér László büntetődühöngései elsősorban Kövér Lászlót minősítik, másodsorban azokat, akik őt megválasztották. A régi ellenzék nem él sem a rágalmazás, sem a gúny eszközeivel. Szomorú látni, hogy nem is jut(ott) semmire. Pedig gürcölnek, robotolnak, de hát éppen azért nem jutnak egyről kettőre, mert tárgyszerűek. A rezsim, vagyis a politikai élet pedig már régen elköszönt a tárgyszerűségtől, el minden realitástól. Halálhörgés, siralom zajlik már a Rogán-szócsövekből, és éppen azért eredményes, mert annyira valóságos, mint a vér a hollywoodi filmekben.

• Mi a baj a régi ellenzékkel?
• Miért száguldás a pusztulásba a mostani rezsim?
• Miből látszik, hogy Orbánék félnek?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap június 6-ig kapható 2024/22. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!