Beüljön-e az Európai Parlamentbe? – erről várja szimpatizánsai szavazatát Magyar Péter

Beüljön-e az Európai Parlamentbe? – erről várja szimpatizánsai szavazatát Magyar Péter

Manfred Weber és Magyar Péter Budapesten, 2024. június 14-én (Forrás: Magyar Péter/Facebookk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képviselő legyek. Azóta azonban sokan (többek között a Tisza Párt közössége és befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről – erről írt Magyar Péter, a párt alelnöke közösségi oldalán hétfőn. 

Magyar szerint ahogy az európai parlamenti lista kialakításánál, itt is számít a közösség „kollektív bölcsességére”, ezért szavazásra bocsátja a kérdést a párt honlapján. A politikus ugyanakkor az EP-be való beülése melletti érveket is sorolt. Szerinte például a Néppárt részéről akkor számíthatnak komolyabb pozícióra – például egy, hazánk számára fontos szakbizottsági elnöki posztra –, ha azt a Tisza Párt arca pályázza meg, és egyedül ő rendelkezik politikusi, valamint európai parlamenti tapasztalattal és helyismerettel, miután 3 évig feleltem az európai parlamenti munkáért a magyar kormány diplomatájaként. Azzal is érvelt, a Néppárton belül könnyebb politikai eredményeket elérni, ha ő vezeti a néppárti Tisza delegációt. – Nem utolsó sorban, Hölvényi György a Fidesz-KDNP EP-képviselője is ahhoz kötötte a néppárti frakcióból való kilépését, hogy én belépek a frakcióba – jegyezte meg. Egyebek mellett azt is érvként említette, hogy EP-képviselőként felszólalhat a Magyar Országgyűlésben, így közvetlenül kérdezheti azokat, akik egyébként minden módon megpróbálnak kibújni a válaszadás alól. 

Magyar Péter arra is kitért, az EP-képviselőség egy hónapban körülbelül 8 napi brüsszeli és strasbourgi kint tartózkodással megoldható, ő a gyerekei miatt egyébként sem költözne Brüsszelbe. – Bármikor lemondhatok az EP képviselőségről, ha a pártépítés, vagy az országgyűlési választásokra történő felkészülés rovására menne az uniós munka – tette hozzá. Végül hangsúlyozta, ahogy ígérte, bármi is lesz a döntés, azt tudomásul veszi. – Kérlek, ti is vegyétek tudomásul a többség döntését. Mindenképp szeretném elkerülni, hogy az eredmény törést okozzon a kivételes közösségünkben – jegyezte meg. Szavazni egyébként e-mail cím megadásával lehet, és a voksolóknak legalább 18 évesnek kell lenniük.

Frissítés: később Magyar Péter kommentben jelezte posztja alatt, hogy sokan kérdezik, hogy mik az ellenérvek. – Szerintem egy nyomos ellenérv van, hogy sokan nem szeretnétek, hogy kimenjek, mert láttatok rossz példákat. Talán már az eddigi tevékenységünkkel is bebizonyítottuk, hogy mindent másképp csinálunk, mint sokan mások. Ha kell, napi 24 órát dolgozunk, ha kell esőben, ha kell napsütésben, ha kell a legkisebb faluban, ha kell Brüsszelben, ha kell, egy platós autóról, ha lehet, a köztévében. Én maradok, aki voltam és elfogadom a többség döntését. A képviselőség nem a pénzről és nem is a munka elkerüléséről szól. Pont ellenkezőleg. 20.00 óráig lehet szavazni – fejtette ki. 

Címkék: Magyar Péter