Hadházy Ákos „gyorstalpalót” tartott Magyar Péternek

Hadházy Ákos „gyorstalpalót” tartott Magyar Péternek

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Frissen megválasztott ellenzéki politikusoknak” adott tanácsot Hadházy Ákos a közösségi oldalán. Habár nem nevezte meg Magyar Pétert, nehéz másra gondolni, miután a Tisza Párt vezetője kedden reggel egy hosszú posztban ment neki a sajtó számos képviselőjének azzal, hogy „nem csak a korrupt hatalmi elitet kell leváltani, hanem a rendszert kiszolgáló, annak fenntartásában érdekelt média elitet is”.

Hadházy Ákos végigvette a különféle sajtóirányultságokat, javaslatot téve, hogyan érdemes hozzájuk állni. 

• Propaganda: „a hatalomtól közvetve vagy közvetlenül utasításokat kapó, attól anyagilag függő, az adófizetők pénzéből mesésen megélő sajtótermék”. Az adófizetők pénznél kiemelte a Diákhitel Központ hirdetéseit, a szervezetnek ugye Magyar Péter volt a vezetője éveken keresztül.

• Független sajtó: „pártoktól nem függő, a hirdetésekből, leginkább az olvasói előfizetésekből és/vagy adományokból megélni próbáló sajtótermékek”. Itt azt javasolja a frissen megválasztott ellenzéki politikusoknak, hogy válaszoljanak a kérdésükre őszintén, akkor is, ha azok kellemetlenek. Ha pedig újból támadás éri az ilyen szerkesztőségeket, akkor javasolt „harcolni a védelmükért és ha szükséges, megpróbálni tömegeket megmozgatni a védelmükben”.

• Ellenzéki pártsajtó: „az ellenzéki pártok által létrehozott/irányított/finanszírozott sajtó”. Itt javaslata szerint érdemes még a gondolatát is elkerülni az ilyenről való ábrándozásnak.

Magyar Péter néhány órával korábban, kedden reggel ugyancsak a Facebook-oldalán szánt hosszú posztot a sajtónak, mert szerinte „mára egyértelművé vált, hogy a média jelentős része is az orbáni hatalomgyár része”, „az úgynevezett független sajtó jelentős része is a hatalomgyár és a status quo fenntartásában érdekelt”. Arra hivatkozott, hogy mostanra „magukat oknyomozónak nevező portálok és újságírók is mindenféle forráskritika nélkül veszik át a propaganda szennylapjainak a legképtelenebb hazugságait”. A Tisza Párt vezetője szerint lehet persze pereskedni, helyreigazítást kérni, „de mindenki tudja, hogy ez nagyjából felesleges, hiszen semmit nem ér egy hónapokkal később, legalul megjelenő gúnyos helyreigazítás”.

– Ha valódi változást szeretnénk elérni, akkor nem csak a korrupt hatalmi elitet kell leváltani, hanem a rendszert kiszolgáló, annak fenntartásában érdekelt média elitet is – írta, felvetve, hogy csak úgy érhetnek el valós eredményeket, ha közvetlenül tudnak egymással kommunikálni, „ha nem a média által felépített buborékban” próbálnak evickélni, hanem nyíltan kimondják a valóságot és azt minél több emberhez eljuttatják. Ők a Tisza Pártnál ígérete szerint ezen is fognak dolgozni.