Vitézy Dávid az új főpolgármester-választásról: állok elébe

Vitézy Dávid az új főpolgármester-választásról: állok elébe

Vitézy Dávid (Fotó: Vitézy Dávid / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Karácsony Gergely főpolgármester a mai határidőben megtámadta a választás eredményét a Kúrián, és megismételt főpolgármester-választás kiírását kérte egész Budapesten. Amennyiben a Kúria ennek az indítványának nem ad helyt, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást bármikor maga is el tudja érni. Magam részéről állok elébe, bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását” – így indította a Facebookon kiposztolt közleményét Vitézy Dávid, aki azt is hozzátette, hogy ő is élt jogorvoslati lehetőséggel.

Mint megjegyzi, két kerület kapcsán csatlakozott Karácsony Gergelyhez: a IV. és a VII. kerületben. Vitézy szerint ezekben a DK által vezetett kerületekben módszeresen elkövetett visszaélések indokolják a jogorvoslatot, mivel a szavazólapokon történt szinte láthatatlan vékonyságú kihúzások ellentétesek voltak a választási eljárásról szóló törvény a kiesett jelölt törlésére vonatkozó rendelkezéseivel.

„Bízom benne, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával végre pontot tehetünk a június 9-i főpolgármester-választás eredményére, ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal” – zárja a posztját Vitézy Dávid.