Gemzsén bölcsőde épül, „csak azt nem tudni, kinek”

Gemzsén bölcsőde épül, „csak azt nem tudni, kinek”

Épül a bölcsőde Gemzsén, a Rákóczi utcában (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

A gemzsei a Rákóczi utcának olyan alakja van, mint egy csúzlinak. Két szára egy U alakú épületet fog közre.

– Most bölcsőde készül az épületben, csak azt nem tudni, kinek – mondja egy srác, aki nem árulja el a nevét. Állítja, jó ideje nem kap már közmunkát Gemzsén, és szerinte ha kiderülne, hogy beszélt velünk, akkor ez egészen biztosan így maradna a jövőben is.

Az épület tövében lévő tábla a magyar állam 250 millió forintos támogatását hirdeti. A feliraton szó sem esik bölcsődéről, az áll rajta, hogy a foglalkoztathatóság javítása a „Jövőnkért”– Hátrányos helyzetű csoportok körében. Ráadásul nem is Gemzse, hanem a közeli Nyírmada neve szerepel rajta.

De a ház falán is vannak különféle támogatásokat jelző táblák, nem könnyű kiigazodni rajtuk. Rögtön a bejárat mellett szerepel például egy 57 millió forintos kiírás: ezt az összeget a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága hagyta jóvá a település számára. Csakhogy ha rákeresünk Gemzse honlapján a projektre és azonosítószámára, akkor azt látjuk, hogy „a fejlesztés célja az Önkormányzati Hivatal korszerűsítése” volt, márpedig a hivatal a Kossuth utca 36. szám alatt található, és nem a Rákóczi utca két szára között.  

A teljes cikket a Magyar Hang január 7-én megjelent 2022/2. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!