Hol a pénz?

Hol a pénz?

Orbán Viktor miniszterelnök szavaz az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 14-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha már lapunkban a múlt héten megemlékeztünk Csurka István harminc éve született elhíresült dolgozatáról, amely végül a néhai író-politikus MDF-ből való távozásához vezetett, aktuális felidéznünk egy másik megnyilvánulását. Amely átment a politikai korrektség szűrőjén, noha igen kényes pontra tapintott rá. Emlékeim szerint az 1998-as választás kampányában szegezte a kérdést az akkori MSZP–SZDSZ-koalíció képviselőinek: hol a pénz? A Bokros-csomag kemény megszorításai, a privatizációs botrányok, az átmenet zavaros évei után helyénvaló volt ilyen egyszerűen, mondhatni: demagóg módon egyetlen kérdésbe sűríteni a társadalom kiábrándultságát.

Most, amikor számításom szerint a rendszerváltástól számított időszak ötödik nagy megszorító hullámának az elején járunk, aktuális újra feltenni a kérdést. Kár, hogy a mai politikai szereplők között alig találni olyat, aki hitelesen a Fidesznek szegezhetné. Gyurcsány Ferenc, valamint mai és egykori szövetségesei jobb, ha nem firtatják a témát; a parlamentbe frissen bejutott műanyag radikálisok pedig nem a rendszer megdöntésében érdekeltek, céljuk az elégedetlenséget meglovagolva a lassú, de biztos növekedés.

• De hol a pénz?
• Miért folytat szó szerint tarvágáshoz hasonló válságkezelést a kormány?

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 12-én megjelent, 2022/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!