Jó nagy puszit Orbán Viktornak!

Jó nagy puszit Orbán Viktornak!

Így várják Orbán Viktort Kiskőrösön (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Orbán Viktor érkezése előtt egy nappal szivárvány ragyogott fel a kiskőrösi Petőfi Sándor szülőháza mellett.

– Spirituszba fürdessék, hogy nagy ember legyen belőle! – hallatszott a városka centrumában, ahol a 2023. március 15-ei megemlékezés főpróbáját tartották. Idén ugyanis a kiskőrösi Petőfi-bicentenáriumot – ahogy azt a település fideszes polgármestere, Domonyi László közölte – „miniszterelnök úr látogatása koronázza meg”.

Úgyhogy a szivárvány igazából csak az Orbán-beszéd miatt kihelyezett kivetítőn futó monoszkóp volt, a spirituszos kiáltás pedig Kiskőrös leghíresebb szülötte, Petőfi Sándor világrajövetele kapcsán hangzott el.

Kelj föl rab-ágyad kőpárnáiról,

Azokban az órákban történt mindez, amikor a momentumos képviselők kordont bontottak a budavári Karmelita kolostor környékén, ám addig itt épp az ellenkezője történt: itt ugyanis korlátokat állítottak fel Petőfi emlékháza, a múzeummal egybeépített fehérneműbolt, és a költő édesapja Petrovics István egykori mészárszékének megmaradt alapja környékén. A rácsok mögött Orbán Viktor stábja próbált, mi pedig kívül a magát „Orbán-hívőnek” valló Faragó Jánossal beszélgetünk, aki nem tudja, hogy pontosan hány órakor is beszél majd a kormányfő. Nem János tájékozatlan, a városszerte elhelyezett plakátokon valóban nincs feltűntetve, hogy mikor szól majd az egybegyűlteknek a miniszterelnök.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.