Az ellenzéki választók harmada hisz a háborúpárti propagandának

Az ellenzéki választók harmada hisz a háborúpárti propagandának

Kormányzati plakátok, igaz, megrongálva a Mexikói úton (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Arra az egyszerű állításra, hogy az ellenzék háborúpárti, a kormány békepárti, 23 százalék mondja azt a DK–MSZP–Párbeszéd hívei közül, hogy igaznak tartja a kijelentést. A többi ellenzéki párt hívei közül 29 százalék szerint igaz az állítás, a Tisza Párt hívei közül azonban csak 20 százalék ad hitelt a kijelentésnek. Vagyis ilyen arányban gondolják azt a sajátjaikról, hogy háborúpártiak – ez derül ki egy friss kutatásból. 

A felmérés egyik következtetése: az idő előrehaladtával a Fidesz–KDNP híveinek többsége egyre nagyobb zavarban lehet annak a kérdésnek a megítélésekor, hogy akkor miért is bünteti „Brüsszel” a magyarokat. A migránsozás miatt? Netán a háborúellenes kampány miatt? Esetleg a genderkérdésben elfoglalt álláspontjuk miatt? Az pedig egyelőre nem eldönthető, hogy a Tisza Párt hívei körében azért kisebb a fideszes politikai propaganda hatása, mert Magyar Péter az országjárással – azzal hogy személyesen keresi fel a választókat – meghekkelte az államilag fenntartott dezinformációs mechanizmust, vagy azért, mert a Tisza Párt hívei eleve kritikusabbak voltak a Fidesszel szemben, és Magyar Péter csupán megszólította őket.

• Hogyan vélekednek a háborúpártiság kérdéséről a kormánypárti szavazók?
• Mit gondolnak a Fidesz és az ellenzék támogatói, miért büntet Brüsszel?
• Miben mások a Tisza Párt szavazói?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 6-ig kapható 2024/22. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!