ATV: Lemondott Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is az MSZP társelnöki posztjáról

ATV: Lemondott Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is az MSZP társelnöki posztjáról

Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre lettek az MSZP új társelnökei (Fotó: MSZP / Facebook)

Fotó: Erdos Laszlo Elmedia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes is lemondott a tisztségéről az MSZP országos választmányi ülésén – értesült az ATV. Komjáthit és Kunhalmit még 2022 októberében választották a párt társelnökeivé.

Az ATV úgy tudja, az elmúlt napokban több szocialista politikus, köztük Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó is szorgalmazta a lemondásukat valamint egy tisztújítást. A párt egyébként eredetileg októberben tervezett tisztújítást tartani.

A DK, MSZP és Párbeszéd összefogása közel sem hozta meg a pártok által várt eredményt, mindössze 8 százalékot értek el az idei EP-választáson.

Frissítés: Később Komjáthi Imre arról írt közösségi oldalán: „munkásemberként úgy tanultam, hogy mindennek van következménye. A kongresszustól kapott bizalmat és társelnöki mandátumot visszaadom azoknak, akiktől kaptam, az MSZP közösségének. Az MSZP vezetésében is végig gondoltuk, hogy milyen út vezetett a kialakult helyzethez. Vállalni kell a felelősséget és le kell vonni a megfelelő következtetéseket, tanulságokat a választási eredményekből. Az MSZP rendezi sorait, ezek után pedig az építkezés veszi kezdetét. Az MSZP az emberségre, a megbecsülésre és a gondoskodásra fogja helyezni a fókuszt a politikában”.

Kunhali Ágnes is közölte közösségi oldalán lemondása tényét. „Ma tartotta meg első ülését az MSZP Választmánya a június 9-ei választások óta. A társelnöki megbízást az MSZP közösségétől kaptam, így itt kellett először bejelentenem a lemondási szándékomat, nem pedig a nyilvánosságban.
Továbbra is meggyőződésem, hogy nincs jó társadalom baloldal nélkül. (...) Az előttem álló időszak feladata világos: a hazai baloldal értékeinek képviseletén túl a XVIII. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként, ahogy 2018-ban és 2022-ben, úgy 2026-ban is újra legyőzzem Orbán jelöltjét”.