Ilyen volt a 29. Budapest Pride Felvonulás – fotók

Ilyen volt a 29. Budapest Pride Felvonulás – fotók

A 29. Budapest Pride Felvonulás (Fotó: Magyar Hang / Nádasi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már délután két órától gyülekeztek a résztvevők a 29. Budapest Pride felvonulásra a Podmaniczky utca és Bajcsy-Zsilinszky út közötti részen. Délután háromra már nyolc-tíz ezer résztvevő is jelen lehetett – számolt be róla a Magyar Hang helyszíni tudósítója. 

Maga a felvonulás délután három után kezdődött meg, és a terveknek megfelelően délután öt után értek a Vajdahunyad várához. A menetet a Hősök terén ellentüntetők várták, de a demonstrációjukat biztosító rendőrök többen vanoltak náluk tudósítónk szerint. A Telex pedig arról számolt be, hogy az ellendemonstrálók között volt Budaházy György is. 

 

A helyszínen vizet és zászlókat is osztottak a résztvevők között. Képviseltette magát többek közt a holland, a kanadai, amerikai, ausztrál és az angol nagykövetség, a magyar pártok közül pedig a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kamionjaival találkozott tudósítónk, de voltak DK-s zászlók is a helyszínen.

Az ismertebb politikusok közül jelen volt Karácsony Gergely főpolgármester, illetve pártjának a Párbeszédnek a társelnöke, Barabás Richárd is. A Momentum politikusai közül tudósítónk látta Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettest és Fekete-Győr Andrást is, illetve a Kétfarkú Kutya Párt EP-listavezetőjét, Le Mariettát.


Érdekesség, hogy a menetet szemétszedők zárták. A felvonulás útvonala elhaladt az orosz nagykövetség épülete mellett, amely el volt kordonozva. Miután a felvonulók megérkeztek a Vajdahunyad várához, piknikhangulatban folytatódott a rendezvény.

 

 

Címkék: Pride