Kérsz átverést?

Kérsz átverést?

Égig érő propaganda (Fotó: Shutterstock)

Hogy mennyi az üzemanyag? Nézegetjük a benzinkút ledes tábláját, de hihetetlennek tűnnek a szolidan villódzó számok, mert még a stabil és bivalyerős nemzeti valutánkba átszámolva sem jön ki úgymond a matek. Négyszázzal szorzunk, úgy egyszerűbb, a végeredmény bőven ötszáz forint per liter alatt marad. Egyébként külhonban vagyunk, nyilván, de az Európai Unión belül. Hogy pontosan hol, igazából mindegy, mert az itt tapasztaltak érvényesek a korábbi utazásokra is. Tudniillik, hogy Magyarországon szinte minden drágább, akár a főtéren ülsz le egy sörre, akár a sarki kisboltba térsz be estére valami harapnivalót vásárolni. Hogy színesítsem a skiccet: amúgy hétnapos, bérelt autóval történő ott-tartózkodásunk alatt egyetlen kátyút láttunk, azt jó alaposan meg is nézegettük mint helyi nevezetességet. Hasonló élményem Szlovéniában volt, az annyival számított súlyosabb tapasztalásnak, hogy az ország általunk bejárt részének egyetlen úthibájába klasszul belehajtottam – gondolom, a honvágy.

Tehát valami olyasmi a szituáció, úgy néz ki a helyzet, hogy van a világnak egy működőbb része körülöttünk, és van Magyarország. Készítsünk pillanatfelvételt:

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap szeptember 5-ig kapható 2024/35. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!