Közvélemény-kutatás

Közvélemény-kutatás

Szórólapok Magyar Péter debreceni megmozdulásán, 2024. május 5-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Népszerű téma lett a közvélemény-kutatás, amióta Magyar Péter alaposan beledurrantott a politikai nullás lisztbe. A hivatásos vizslatók szerint nem lehet tudni, miként is alakulnak majd június 9-én az eredmények. Abban az egyben megegyeznek a szakemberek, hogy a Fidesz–KDNP listája fogja kapni a legtöbb voksot, és a múlt héten Pápay György e hasábokon arra is figyelmeztetett, hogy az igazi kérdés nem is a Fidesz-elsőség, hanem hogy Magyar Péter lenyomja-e Gyurcsány Ferencet, vagyis a „közös lista” néven futó formációt. Pápay György észrevétele jogos, és ugyanezt mondja tulajdonképpen a kormánypropaganda is, amikor azt szajkózza, hogy a Tisza Párt valójában a baloldali ellenzékre veszélyes. Az ellenzékiek közül is elsősorban Gyurcsányék reagáltak és reagálnak rendszeresen Magyar Péterre. Az is figyelemre méltó, hogy a Mi Hazánkat hidegen hagyja a Magyar-jelenség; egyébként ők csöndben nagyon is harmonikusan simulnak a Fideszhez, most 16-án például Csókay András tartott előadást hirdetményük szerint a szabadegyetemükön.

A Fidesz-propaganda hazudik, amikor Magyar Péter mozgalmát kizárólag a baloldalra veszélyesnek állítja be, mivel egész médiahadseregük immár főleg az ő gyalázásával foglalkozik – ha annyira veszélytelen volna a Fideszre Magyar, ugyan miért kell ekkora energiákat mozgósítani a megsemmisítésére? Az állami rádió hirtelen nagyon is készséges a parlamenti ellenzékkel, udvariasan kérdezgetik a napi egy beengedett ellenzékit, ily módon támogatva őfelsége ellenzékét.

• Mivel szembesül most kétfrontos háborújábna a Fidesz?
• Mit mutatnak majd meg az EP-voksok?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap május 23-ig kapható 2024/20. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!