Másrészt

Másrészt

Aczél György 1958-ban (Fotó: Fortepan)

Titokban azt reméltem, hogy a Magyar Hang előző számaiban megjelent, Megbűnhődte? című cikksorozatomat az olvasók nem hagyják annyiban, hanem vitát vált ki, és fontos kiegészítések, általam mellőzött ellenérvek segítenek majd tisztázni az összefüggést történelmi örökségünk és jelen viszonyaink között. Hiú ábránd volt, bár az okát, őszintén szólva, nem értem. A nyomtatott formátum szerintem ugyanolyan alkalmas a vélemények ütköztetésére, mint a kommentelés a Facebookon, sőt. Na, mindegy, akkor vitatkozom magammal.

Nem akarok semmit szépíteni azon, amit legutóbb a Kádár-kori Magyarországról, a sunyi hallgatás és cinkos mellébeszélés kultúrájáról írtam, és főleg annak végzetes hatásáról az akkor felnövekvő nemzedék gondolkodására. Különös módon azonban ugyanez a korszak mégiscsak szellemi virágkor volt, és ez a két igazság, úgy látszik, nem zárja ki egymást. Virágkor, legalább kétféle értelemben.

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 30-án megjelent, 2022/40. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!