Mi történt Donáth Annával?

Mi történt Donáth Annával?

Donáth Anna beszédet mond a Momentum jövőértékelő rendezvényén 2023. február 4-én (Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala)

Nem hozott áttörést a Momentum számára Donáth Annának a magyar politika élvonalába való februári visszatérése. Az előkészítés nem volt eléggé alapos, szervezeti-tartalmi-személyi problémák egyaránt hátráltatják a párt kiemelkedését, és a kitartás is hiányzik.

Nem volt megalapozott a Momentum ambíciója, hogy a közös ellenzéki lista tavalyi választási veresége után az ellenzék vezető erejévé váljék, ehelyett a Demokratikus Koalíció maradt az ellenzék legnagyobb választói támogatottsággal rendelkező politikai ereje. Ez év elejére válságközeli helyzetbe került a párt: népszerűsége csökkent vagy stagnált Gelencsér Ferenc új pártelnök első féléve alatt. Visszahozták a rivaldafénybe Donáthot, akinek a választások után a Magyar Hang honlapján megjelent cikkei tették egyértelművé, hogy ő a párt legnagyobb reménye, hiszen messzebb lát a pillanatnyi aktuálpolitikai csatározásoknál. Visszatért a lelkesedés a pártba, hogy aztán annál gyorsabban le is lohadjon.

• Milyen hibákat követett el a visszatérő beszéde után Donáth Anna?
• Miért maradhatott távol a kordonbontásoktól?
• Mi várhat rájuk az EP-választáson?

A teljes cikket a
Magyar Hang hetilap augusztus 18-án megjelent, 2023/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!