Narancs sziget, zöld kampány

Narancs sziget, zöld kampány

A Szent János Kórház a Kútvölgyivel a háttérben (Fotó: Shutterstoc)

Budapest 3-as számú, Hegyvidék székhelyű egyéni választókerületében az ellenzék jelöltjei egy nehezen ugyan, de nyerhető mandátumért küzdhetnek meg – először egymással. A DK és a Jobbik itt külön utakon jár: a Demokratikus Koalíció a korábban az Együttet is megjárt Komáromi Zoltán háziorvost jelöli, akit az LMP is támogat. A Momentum politikusa, Hajnal Miklós mögött viszont az MSZP és a Jobbik is felsorakozott. Az előválasztáson Visi Piroska közgazdász is harcba száll az Új Világ Néppárt színeiben.

Az előválasztáson indulók mindegyike dicsérte a helyi választókat, akik szerintük roppant tudatosak, és képesek megfontolt, észérveken alapuló döntéseket hozni. Csakhogy ez azt is jelenti: nagyon nem mindegy, ki száll szembe Fürjes Balázzsal, a Fideszből kiábrándult/kiábránduló budai polgár ugyanis jól megnézi, kire adja le a voksát. Meglehet, a kormányoldalnak itt jóval többre lesz szüksége a szokásos hergelésnél, az emojikat használó, lebutított üzeneteknél, de az ellenzéknek sem elég annyit mondania, hogy Orbán, takarodj!

A teljes cikket a Magyar Hang július 16-án megjelent 2021/29. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!