Robert Kennedy nélkül nincs összeesküvés-elmélet, most talán ő a „legveszélyesebb vakcinatagadó”

Robert Kennedy nélkül nincs összeesküvés-elmélet, most talán ő a „legveszélyesebb vakcinatagadó”

Robert Kennedy szónokol (Fotó: Robert Kennedy/Facebook)

Amerika egyik legsikeresebb környezetvédelmi jogásza volt, aztán a környezetvédelemből átcsúszott az összeesküvés-elméletek mocsarába, és onnan nagyon ritkán van kiút. A covid előtt is a vakcinaellenes mozgalom legismertebb figurájának számított (akkor azt állította, hogy az oltások okozzák az autizmust, ami nem igaz), de a covid végleg elnyelte őt. Olyannyira lecsúszott, hogy manapság már az AIDS-kutatást szabotáló Anthony Fauciról, és az embereket halálra éheztető Bill Gatesről fantáziál. Persze sok ezren vannak ezzel így a világon. Viszont a többiek vezetékneve nem Kennedy.

Egy évvel ezelőtt az ifjabb Robert Kennedy (az azonos nevű, 1968-ban meggyilkolt főügyész és demokrata elnökjelölt fia) által vezetett Children’s Health Defense (Gyerekek Egészségvédelme) nevű szervezet feltöltött egy propagandavideót az internetre Orvosi rasszizmus: az új apartheid címmel. A videó azt állította, hogy a covidoltások valójában a fekete népességen végzett emberkísérletek. Maga Kennedy is megjelent a videóban, hiszen kifejezetten otthonosan mozog a vakcinaellenes szubkultúrában. Ha nem is ő a mozgalom vezéralakja, de nála jobban hangzó nevű kirakatembert elképzelni sem lehet. Hiszen családja a leghatalmasabb amerikai arisztokrata dinasztia.

Kennedy lassan húsz éve terjeszti az áltudományos összeesküvés-elméleteket a vakcinákról. Természetesen jó barátja Andrew Wakefield, a szalonképtelenné vált orvos, aki nemcsak hamisan állította, hogy az MMR (kanyaró, mumpsz és rubeola elleni) oltás autizmust okoz, de az ezt bizonygató cikkéhez még teljesen etikátlanul is használta fel a beteg gyerekeket. Ám Kennedy státusza a legnagyobb (és sokszor hozzá hasonlóan gondolkodó – vagy nem gondolkodó) sztárok világába vezető ajtókat is szélesre tárja előtte. Tartott már közös sajtótájékoztatót Robert de Niróval a vakcinaipar borzalmairól, 2020-ban pedig Alec Baldwin asszisztált egy órán keresztül mindenféle ellenvetés nélkül ahhoz, hogy Kennedy hazugságokat terjesszen a covidról.

• Hogyan juthat idáig a legbefolyásosabb demokrata család egyik legtehetségesebbnek tekintett sarja?
• Voltak-e előjelei Kennedy korábbi életében a mostani ámokfutásának?
• Hogyan reagál minderre a családja?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!