Szenzációs fordulatok, orosz szál, kémbot

Szenzációs fordulatok, orosz szál, kémbot

Andrej Babis 2020. október 15-én a brüsszeli EU-csúcstalálkozón (Fotó: Reuters/Olivier Hoslet)

Lassan már a járványt is a háttérbe szorítva újabb és újabb „szenzációs” fordulatokkal gazdagodik az induló cseh választási kampány központi témájává tett vrbeticei fegyverraktár felrobbantásának orosz szála. Andrej Babis kormányfő egyelőre visszaverte a megbuktatására irányuló kísérleteket, ám a győzelemhez ennél többre lesz szüksége.

Nem kapta meg a szükséges támogatást a törvényhozás feloszlatásához, így be sem terjesztette az erről szóló indítványt a napokban a cseh liberális pártszövetség. A Cseh Kalózpárt, valamint a Polgármesterek és Függetlenek (Stan) koalíciója már láthatóan türelmetlen, és minél előbb megbuktatná az Andrej Babis vezette kormányt, amely április közepe óta immár kisebbségben, a kommunisták (KSCM) külső támogatásával működik. A liberálisok előterjesztését támogatták a jobboldali pártok, a jobbközép Polgári Demokrata Párt (ODS), a jobboldali liberális TOP 09 és a kereszténydemokraták (KDU–CSL) szövetsége is, ám még az öt ellenzéki pártnak együtt sincs többsége a parlamentben. Az Együtt nevű koalíció egyébként bizalmi szavazáson buktatná meg a kormányt.

Erről is olvashat a cikkben:
• Babisnak már nemcsak a járvány alakulásától és a gazdaság újraindításának gyorsaságától, hanem a Vrbetice-ügy fejleményeitől is függ a sorsa

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!