Magyarországon már a piszkos munkát is az állam végzi – Kultúrtáj

Magyarországon már a piszkos munkát is az állam végzi – Kultúrtáj

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tavaly felállított Szuverenitásvédelmi Hivatal első akciójában az Átlátszó oknyomozó portál és a korrupció megfékezéséért küzdő Transparency International Magyarország ellen indított „egyedi, átfogó jellegű vizsgálatot”. A Lánczi Tamás vezette állami szerv hivatalosan a külföldi finanszírozások ügyében vizsgálódik, így őrizve Magyarország szuverenitását. De hogy valójában mi a céljuk? Erről kérdeztük az érintetteket.

– Sejthető volt, hogy előbb-utóbb valakire lecsapnak, abban azonban nem lehettünk biztosak, hogy mi leszünk az elsők – mondta Kultúrtáj című műsorunkban Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója. – Az, hogy éppen bennünket találtak meg összefüggésen lehet azzal, hogy nyíltan küzdünk a korrupció ellen, és Magyarországon a korrupciót az állam vezérli felülről, így mi régóta szúrjuk a hatalom szemét – tette hozzá. Az Átlátszó főszerkesztője, Bodoky Tamás úgy fogalmazott a műsorban, hogy eddig a kormánypárti álcivilek támadták őket, ezt a munkát most az állam vette át tőlük, így immár törvényes eszközökkel vegzálhatnak bárkit, aki kritikus a kormánnyal.

• Hogyan választja ki „áldozatait” a Szuverenitásvédelmi Hivatal?
• Miért nem hihetünk a kormány hivatalos kommunikációjának?
• Elég lesz-e a korrupció elleni küzdelem Magyar Péter számára?
• Miért tolerálják a magyarok jobban a korrupciót, mint más nemzetek?
• Hogyan büntetheti Brüsszel Magyarországot a szuverenitásvédelem miatt?

A műsorvezető Ficsor Benedek.