Tiborcz Market

Tiborcz Market

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Kedves hölgyismerősöm mondja: addig kell az osztrák élelmiszer-áruházban vásárolni, amíg nem lesz 2Rule márkájú a margarin meg a száraztészta, úgyhogy ő kifejezetten örül Lázár János felháborodásának, hiszen különös akciójával „felhívta” a háziasszonyok figyelmét arra, hogy spájzoljanak be a jó minőségű, olcsó termékekből, amíg még lehet. A Spar szerinte el fog tűnni, cselekedni kell mihamarabb! Ő csupán egy a sok szemfüles vásárló közül, kinek fülét csípte Lázár bornírt igazságbeszéde, idétlen kirohanása az osztrák „karvalytőke” hazai reprezentánsa ellen, és azonmód tettekre is sarkallta.

A fűszeres-közértes cég, ahogyan az élelmiszerláncot illette János vitéz, korábban bepanaszolta a magyar kormányt az Európai Bizottságnál a különadók miatt, a legújabb fejleményekről aztán az osztrák sajtó is beszámolt, s ez akasztotta ki Lázárt oly módon, hogy szinte csak a szeme fehérje látszódott beszéde közben valamelyik minapi építésügyi konferencián. Szőröstül-bőröstül való felvásárlást javasolt vicsorítva, mintha a magyar állam kaszszakulcsát az építési és közlekedési miniszter őrizné odahaza valamelyik kúriája lábtörlője alatt, majd pedig marxi kapitalizmuskritikával vezette le, hogy miért is káros a profit kivitele az országból. Az egész beszéd egy hetvenes évekbeli ÁFÉSZ-gyűlés hangulatára hajazhatott, ahol az akkori belkereskedelmi miniszter szidta a nyugatot az esti martinizés előtt.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 4-ig kapható 2024/13. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!