„Treat Williams maga volt Berger”

„Treat Williams maga volt Berger”

Treat Williams (Fotó: AFP via Europress/ Barry Wetcher/Collection Christophel)

Találékonyságban nehéz lekörözni a többkötetes szerzőt, Hatala Csengét. Korábban idéztük már Hírzárlat című kötetét, melyben az 1973-as balassagyarmati túszdrámának ment utána. Nemcsak egyedüliként elérve, hogy az egykori túszok nyilatkozzanak neki, de a kutakodás során még az egyik elkövető, Pintye András hamvaihoz is hozzájutott. (A hozzátartozók korábban nem hosszabbították meg a sírhelyet, így az urnát kiadták az írónak.) Később Hatala Csenge volt az is, aki A Király című Jimmy-sorozat forgatókönyvéhez szükséges háttérinterjúkat készítette. Olyan bizalmas információkat megismerve, amelyeket mással talán nem osztottak volna meg.

Mindezek után talán kevéssé meglepő, hogy a szerző – nem sokkal a színész halála előtt – személyes barátságot tudott kötni Treat Williamsszel is. A Hair sztárja idén júniusban, egy tragikus motorbaleset következtében hunyt el. December 1-jén lett volna 72 éves, Hatala Csenge ennek alkalmából osztotta meg velünk tapasztalatait. De élményeit megírta nemrég megjelent, Úton című kötetében is. December 3-án tartanak a Hairből emlékvetítést a Bem Moziban, amely után a szerző szintén beszél majd élményeiről.

A megismerkedéshez többszörösen is kellett a kapcsolatteremtés rá leginkább jellemző képessége.

• Hogyan ismerkedett meg Hatala Csenge és Treat Williams?
• Milyennek látta a Hair sztárja Magyarországot?
• Mit mondott Treat Williamsnek John Travolta, miután elvitte repülni?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/48. számában találja. Vegye meg december 7-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!