HIRDETÉS
HIRDETÉS

A köz szolgálatában

Szerző: | 2020. október 12., 05:55 | Koffein, Publicisztika

Koncz Zsófia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Már a Kubatov-lista sem a régi: a kolléganőm majd négyszáz kilométerre lakik Szerencstől, mégis vasárnap egész nap hívogatták Koncz Zsófia aktivistái. Egész pontosan hat telefonhívásban próbálták szavazásra bírni, és három sms-üzenetet is kapott. „Az előrejelzések szerint rendkívül szoros eredményre számíthatunk a mai választáson, minden szavazatra szükség van. Kérjük, menjen el, szavazzon Koncz Zsófiára, a Fidesz-KDNP jelöltjére!” – írták az egyikben.

Pénz, paripa, fegyver nem volt akadály, de mit jövök én itt a régi frázisokkal: akciós krumpli, ingyen laptop és töménytelen mennyiségű Facebook-hirdetés, ez kell ma a győzelemhez. Mármint kormánypárti oldalról – a másikon jóformán plakátra is alig volt pénz.

Egy ilyen időközi választás jó alkalom (lenne) a közpénzből fenntartott hírközlő intézményeknek is, hogy megmutassák, törekednek a kiegyensúlyozottságra. Nem olyan bonyolult az összesen öt szem jelöltet leültetni egy vitára, vagy éppen bemutatni őket egyenként, hadd válasszon közülük a szavazásra jogosult közel nyolcvanezer borsodi polgár. Ha már évi százmilliárdot költenek az adófizetők a közmédiára, ugye. 

Hát, nem így történt.

Telex kiszedte: a kampány szempontjából legfontosabb két hétben a szerencsi időközi választáson induló nem kormánypárti jelöltek egyszerűen nem léteznek a nemzeti hírügynökség, az MTI számára. Koncz Zsófia viszont nagyon is: 14 programjáról számoltak be színes-szagos anyagban, jellemzően úgy, hogy kormánypárti politikusok dicsérték a szerintük egyszerűen tökéletes jelöltet. És persze kiadtak róla 35 fotót is, nehogy véletlenül elfelejtsük a bájos arcocskáját – a többieket egyszerűen nem találta meg az a fránya kamera.

Szerencse, hogy Magyarországon demokrácia van, és szabadon választhatunk. Ám aki azt mondja, hogy egyeseknek nagyon lejt a pálya, az nem hazudik.

Címkék: Bíró László, Borsodi időközi választás, kampány, Koncz Zsófia, közmédia


HIRDETÉS
Jó lenne hinni Lázár Jánosnak

Jó lenne hinni Lázár Jánosnak

Helyesen méri fel, hová érdemes pozicionálnia magát? Ez ugyanis azt jelentené, hogy hosszú idő óta végre valódi nyomás van a Fideszen, ami nélkül aligha várható változás a magyar politikában.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest