Antiszemitizmus: a vád körbeér

Antiszemitizmus: a vád körbeér

A Tett és Védelem Alapítvány logója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Tett és Védelem Alapítvány a hazai zsidóság fontos önvédelmi fóruma. Bár nagyon másképp látjuk a szólásszabadság kérdését, a holokauszt relativizálásnak jogi megítélését, azt hiszem, minden önszerveződés, amely jogokat véd és értékeket képvisel, közelebb viszi Magyarországot egy polgárias jogállamhoz – ezért eltérő véleményem ellenére pozitívan szemlélem a tevékenységüket.

Legutóbbi állásfoglalásukban frontálisan szálltak bele három nagy baloldali portál – az Index, a 444 és a Mérce – hírszerkesztési gyakorlatába. A Tett és Védelem azzal vádolja ezeket a szerkesztőségeket, hogy azok egyoldalúan és elfogultan számolnak be az izraeli-palesztin konfliktusról, teljesen átvéve az európai baloldal Izrael-ellenes álláspontját, továbbá nem szentelnek kellő figyelmet a nyugati zsidó közösségek és a militáns iszlám mindennapos konfliktusának, mert ezzel hiteltelenítenék migránsbarát álláspontjukat.

Nos, a fentiekben a Tett és Védelemnek sok igazsága van. Ha a palesztinok holnap leteszik a fegyvert, nem történik semmi – ha Izrael holnap leteszi a fegyvert, az ott élő zsidók mind egy szálig meghalnak. A Közel-Keleten egyik fél sem hófehér, és egyik fél sem koromfekete – viszont Izrael a létéért küzd. Nem Izrael célja az arab világ Földközi-tengerbe szorítása, és nem Izrael folytat médiaháborút gyermektetemekkel. Izrael egy hatalmas katonai erő, amelyet ellenségei folyamatosan provokálnak, és amely időről időre valóban túlreagálja a helyzetet.

Az is igaz, hogy Izraelben is bőven vannak szélsőségesek, akik sokszor kormányzati támogatással provokálnak, a palesztin szélsőségesekhez hasonlóan szítják a konfliktust, ahogy a palesztin emberek zöme is békés szándékú, és szenved a háborútól – összességében mégis úgy gondolom, hogy a mi helyünk Izrael mellett van.

Törekedhetünk a probléma objektív feltárására, de nem tagadhatjuk le azt a kulturális hátteret és civilizációs konfliktust, amelyeknek nyomán Izrael a szövetségesünk, a felfegyverzett muszlim szervezetek pedig az ellenségeink. Nem személyünkben az ellenségeink, hanem azoknak az értékeknek az ellenségei, amelyekre a civilizációnk épül. A kulturális relativizmus dogmájától elvakított neomarxista kurzus sajnos minden téren és kizárólag a gyarmatosító fehér férfi felelősségét látja: szíve szerint megfosztaná jogaitól és javaitól, hogy mindazt a harmadik világ népeinek lábai elé szórja – legyen az eredmény bármilyen véres és értelmetlen. Ez az ideológiai megszállottság térítette el a nyugati baloldalt évszázados elveitől és politikájától.

Miközben az Origo nevű hírhedt propagandaportál szégyentelenül gyártja a rémhíreket a vallási háborúban és bevándorlóerőszakban fuldokló Nyugatról, addig a baloldali média szemérmesen hallgatja el a nyugat-európai mintaállamok integrációs törekvéseinek nyilvánvaló kudarcát. Az iszlám nem oldódik a Coca-Colában, nem oldódik sem a bőkezű segélyekben, sem a kimagasló oktatásban. A politikai iszlám előretörésének egyik súlyos következménye a nyugati zsidósággal szemben mutatkozó fokozott agresszió. Az újbaloldali sajtómunkások a nyugat-európai zsidók elleni erőszakcselekményekben nem hajlandóak meglátni a súlyos kulturális konfliktust, mert a világot csakis elnyomókra és elnyomottakra képesek osztani. Az ő világuk mindig fekete és fehér, valakinek mindig igaza van, csak azt kell megtudni, hogy a fehér férfi épp kit nyomott el. Ha nő öl férfit, az önvédelem, ha férfi öl nőt, az strukturális erőszak. Ha muszlim öl zsidót, annak oka a gyarmatosítás, ha zsidó öl muszlimot, annak oka a rasszizmus.

A Tett és Védelemnek sok felvetésében igaza van, míg néhányban nagyon nincs, hisz mérsékelten jobboldalinak nevezni a Likudot már-már arcátlanság. A Tett és Védelem Alapítvány ugyanakkor egyértelműen átlép egy határt, amelyet nem lett volna szabad: az Indexet, a 444-et és a Mércét nem pusztán anticionizmussal vagy Izrael-ellenséggel vádolja, hanem mindjárt antiszemitizmussal. Ez pedig nyilvánvaló hazugság: ezek a portálok és az ott dolgozók nem antiszemiták. Lehet, hogy nem szeretik Izraelt, lehet, hogy a cionizmusban is gyarmatosítást látnak, de nem azért, mert rasszisták, akik utálják a zsidókat, hanem mert marxisták, akik az egész világot tőkés és munkás osztályharcának tengelyére feszítik fel, miközben sportot űznek abból, hogy véletlenül se bíráljanak más civilizációt, hiszen ahhoz nekik nincs joguk. Világnézeti dogmájuk a kulturális relativizmus, lelkiségük a fehér embert emésztő önvád.

Alaptalanul antiszemitizmussal vádaskodni gyalázatos felelőtlenség a Tett és Védelem Alapítvány részéről. Nem pusztán karaktergyilkolniuk nem volna szabad ezzel, hanem épp arra kellene fokozottan ügyelniük, hogy az „antiszemita” jelzőt nevetséges célcsoportokra alkalmazva ne inflálják el. Az antiszemitizmus nem egy balta, melynek használata egy aktuális ellenféllel szemben megengedhető, hanem egy sötét babona, melyet az értelem fényével kell megvilágítanunk ahelyett, hogy ostoba vádaskodás tárgyává tennénk.

Figyelemre méltó mindenesetre, hogy a fagylalt milyen csúnyán visszaharapott: az antiszemitizmus vádja száznyolcvan fokos fordulatot véve csapódik a balliberális véleményelit tagjainak arcába. Mindössze pár évtized kellett, és a hazai jobboldal legkülönbözőbb alakjait lépten-nyomon antiszemitázó balliberális sajtó máris évtizedeken át alkalmazott, kegyetlen ütőkártyájával szembesül. Úgy tűnik, most kell megtanulniuk, milyen súlyos jelző ez, amikor rájuk alkalmazzák igaztalanul. Ők vajon mindig és csakis antiszemitákra vonatkoztatva alkalmazták ezt a jelzőt? Csak hát arról volt szó, hogy ez egy balta – nekik senki nem szólt, hogy bumeráng. Lehet, hogy azt hitték, nem létezik olyan szervezet, amelyik ezt a kártyát még náluk is nagyobb rutinnal és hitellel játssza ki?

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 0. számában jelent meg, 2018. május 8-án.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg