Elég volt! – Felhívás az utolsó pillanatban

Elég volt! – Felhívás az utolsó pillanatban

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány konferenciáján (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elég volt az Orbán-rendszerből! Elég volt a Fidesz világ telhetetlen kisgömböcéből, ami mindent felfal. Elég volt abból, hogy lassan már minden az övék Magyarországon a tokaji Tisza-parttól kezdve a Balaton legértékesebb helyeiig. Az ember jóformán ki sem mehet a Balaton partra, mert mindenütt a NER milliárdosai építkeznek.

Elég volt abból, hogy jó és fontos dolgokra (oktatásra, egészségügyre, pedagógus-béremelésre, épületek energiahatékonyságára, környezetvédelemre, a családi pótlék emelésére) nincs pénz ebben az országban, de a Fidesz közeli vállalkozásoknak folyamatosan adja a kormány az ajándékait akár százmilliárdos tételekben.

Elég volt a környezetrombolásból, az orbáni akkumulátorgyártó nagyhatalom kiépítéséből. Elég volt a szélenergia betiltásából, a geotermikus energiát hasznosító önkormányzatok földgáz kötbérrel való büntetéséből. Elég volt Orbánnak az orosz földgázhoz és kőolajhoz való, minden képzeletet felülmúló ragaszkodásából.

Elég volt a magyar emberek és Magyarország érdekeinek folyamatos semmibevételéből, abból, hogy a Fidesz-kormány intézkedései mindig csak őket és a haverokat hozzák helyzetbe. Elég volt abból, hogy a mi véleményünk, terveink, vágyaink nem számítanak, csak az, hogy ők gazdagodjanak minden mértéken felül. Elég volt abból, hogy az orbáni hatalom a saját birtokának tekinti az országot, és az állampolgárok csak arra valók, hogy gondosan adózzanak, és rabszolgaként engedelmeskedjenek a hatalmon lévők rendeleteinek.

Elég volt a magyar nemzeti érdekek elárulásából, legnagyobb ellenségünk, Oroszország érdekeinek gátlástalan kiszolgálásából. Elég volt abból, hogy Orbán összerúgta a port a szomszédainkkal az oroszok érdekében. Miközben az orosz rakéták a kárpátaljai magyarságot fenyegetik, az orosz katonák az ukrán hadseregben harcoló kárpátaljai magyarokat lövik, a magyar kormány az oroszokat – az ellenséget – támogatja.

Elég volt az erkölcsi kárból és szégyenérzetből, amit a háborús bűnösök Fidesz általi támogatása okoz nekünk.

Elég volt minden magyar vágyálma, az EU-tagság lebegtetéséből, az euró be nem vezetéséből, a gyenge forintból és a magas inflációból. Elég volt a hazugságokból az Európai Unióról, a szankciós inflációról, a gonosz Amerikáról és Brüsszelről.

Elég volt Orbán és a Fidesz hazudozásából, a hazugsággal szerzett hatalomból, a mindennapos hazudozáson alapuló hatalomgyakorlásból, a hiteles tájékoztatáshoz való jog semmibevételéből.

Elég volt abból, hogy mindent lenyelünk Orbánnak, és a morgolódáson és a négyévenkénti választási csodaváráson kívül nem teszünk ellene semmit. Elég volt abból, hogy nem gondolkozunk, és akaratlanul is a rendszer kiszolgálóivá, cinkosaivá válunk.

Lássuk be, hogy az Orbán-rendszer már annyira kiépült, hogy csak választások útján nem lehet leváltani. Magyarország önkényuralmi rendszerei külső hatásokra omlottak össze: a Horthy-rendszer végét a világháborús vereség hozta el, a Kádár-rendszerét pedig a nagy és dicsőséges Szovjetunió hidegháborús veresége. Az Orbán-rendszer végét jelentő világpolitikai esemény pedig az oroszoknak a jelenlegi háborúban való veresége lehet.

Lássuk be, hogy Orbán annyira megragadta az országot, hogy csak az ellenzéki pártok kampányolásával, csak a pedagógusok sztrájkjaival és tüntetéseivel azt a kezéből kivenni nem lehet. Ne hagyjuk magukra a pedagógusokat, nekünk is tennünk kell valamit a rendszerváltásért! Ha az országot nem is engedi el Orbán, bizonyos személyes szabadságunk még maradt. Ha az országot uralja is, mi kivonhatjuk magunkat az uralma alól. Kezdjünk hozzá az Orbán rendszer lebontásához a saját életünkben és a személyes környezetünkben, mégpedig azonnal!

Kezdjük meg a visszaszámlálást a halálra ítélt Orbán-rendszer felett! Vonjuk ki magunkat az uralma alól! Orbán és a Fidesz-oligarchák a mi zsírunkon élősködnek, a mi munkánkból gazdagodnak, a nekünk szánt uniós támogatásokat lopják el, miközben nekünk csak hazugságokat juttatnak. Lássuk, mire mennek nélkülünk, ha ezután nem fogjuk kiszolgálni őket. Szakadjunk el rugalmasan a Fidesz-világtól, a Nemzeti Ellopás Rendszerét helyettesítsük a Népi Ellenállás Rendszerével! A mi NER-ünket állítsuk szembe az ő NER-jükkel!

Személyes szabadságunk kitágítását kezdjük a gondolati elszakadással! Ne gondolkozzunk a Fidesz által tematizáltan, még csak a szavaikat se használjuk! Ha átvesszük a szavaikat, azzal már bizonyos uralmat valósítanak meg felettünk. Példaként álljon itt a migráns szó, amit a bevándorló, a menekült helyettesítésére használnak. Egy bevándorlóval nem lehet gonoszkodni, egy menekülttel még inkább nem, hiszen őt segíteni kellene, de egy migránssal bármit meg lehet tenni, főleg az olyanoknak, akik nem is értik a szót, hogy az egyszerűen csak bevándorlót jelent.

Aztán itt van az idén bevezetett vármegye szó. Ha tetszik nekik a középkorba visszamenni, ám tegyék, de mi miért használnánk a vármegyét a megye helyett? Megkérdeztek minket róla, hogy akarjuk-e használni? Ne azonosítsuk a kormányt Magyarországgal, ne nevezzük őket magyar kormánynak, mert ez nem magyar kormány, csak a Fidesz kormánya, hiszen a magyarság érdekeit nem képviseli. Ezért hívjuk Fidesz-kormánynak vagy Orbán-kormánynak. Különösen az „írástudók” felelőssége, hogy a cikkeinkben, a nyilvánosság előtt zajló beszélgetéseinkben ne használjuk a Fidesz szavait. A közvéleménynek tudnia kell, hogy nem élünk a középkorban, nem érkezik meg hamarosan a király a vármegyékbe a főispánok meghívására.

Az euró bevezetését hiába várjuk a Fidesztől. Mi viszont tartsuk a pénzünket euróban, és fizessünk euróban egymás között, amennyiben lehetséges. Maradjon magára Orbán a gyenge forintjával és a magas inflációjával! Ne vásároljunk Fidesz tulajdonú üzletláncban! Ne nyaraljunk Fidesz-szállodákban! Ne dolgozzunk Mészáros Lőrinc vállalatbirodalmában! Lássuk, mire mennek a semmibe vett magyar emberek munkája nélkül. Ha vállalkozást indítunk, külföldön jegyeztessük be! Ha külföldön olcsóbb a benzin, az élelmiszer, vegyük meg ott!

Legyünk szolidárisak a pedagógusokkal, az egészségügyiekkel, a Fidesz által ellehetetlenített rétegekkel! Ne csak ők tüntessenek, sztrájkoljanak, hanem legyen ezekből országos munkabeszüntetés minden szakmában! Nyugat-Európában így szokás, hogy más ágazatok is kiállnak az érdeksérelmet szenvedett szakmák munkabeszüntetései mellett. Miért ne tudnánk mi is megtenni? Nem hosszantartó kicsi sztrájkokra van szükség, hanem egy nagyra, amit a hatalom nem tud figyelmen kívül hagyni.

Ne várjunk a csodára négyévente a választásokon! Ne adjunk ismét négy év előnyt a Fidesznek! Ne gondoljuk azt, hogy nem tehetünk semmit! Bizonyítsuk be, hogy igaza van Petőfinek: „Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!” Kezdjünk hozzá az Orbán-rendszer lebontásához! Kezdjünk hozzá most!

A publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját