Pesty László és a Lölö-jelenség

Pesty László és a Lölö-jelenség

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke (k) a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségén 2014. április 21-én (Fotó: MTI/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pesty László Tusnádfürdőn őszinteségi rohamot kapott, amitől Bayer Zsolt szeme is csak forgott a pódiumon. Azóta több interjúban (24.hu, Magyar Hang) Pesty csak rátett még egy-két lapáttal a felülkerekedő rohamára, miközben a gerilla.hu feliratú pólóban pózolt. A dokumentumfilmes bizonyos dokumentumokra hivatkozik, hogy mik vannak a birtokában és mikről tud, illetve különböző weboldalak létrehozásával kívánja a publikumot is bevonni a bűncslekménygyanús esetek feltárásába, témát szolgáltatva az újságíróknak és elemzőknek, hogy vajon mi fog történni és mi lesz ennek a vége.

Gondoljunk csak bele, hogy mi lehet a vége a „Lölö-jelenségnek”. Mészáros Lőrinc, akinek minden megszólalása nyelvemléknek számít, Bődöcs Tibor intellektuális pitbullnak nevezte egyik előadásában, nem véletlenül. Kövér László finoman fogalmazta meg Lölö intellektuális hiányait, aki magát okosabbnak tartja az egyik legendás megszólalása alapján, mint Zuckerberg. Gulyás kancelláriaminiszter „kisebb hajót, nagyobb szerénységet” javasolt Lölönek a 27 milliárdos jacht kapcsán. Lőrinc egy másik nyilvános megszólalásában bevallotta, hogy a miniszterelnökhöz fűződő kapcsolatának is köszönheti részben – a jó szerencse mellett – a páratlan gazdasági sikereit. Valójában mindenki tudja, hogy a gyerekkori barát minek is köszönheti a hatalmas vagyonát, a parlamentben is kapott ilyen kérdést Orbán Viktor, hogy Mészáros Lőrinc az ő strómanja-e, amit a miniszterelnök tagadott, pedig mindenki sejti vagy tudni véli, hogy kicsoda is Lőrinc valójában, akár strómannak hívjuk, akár nem.

Ha Pesty ténylegesen Mészáros Lőrincet kritizálja, akkor a miniszterelnök zsebében matat tulajdonképpen, így az induló kijelentése egy farkába harapó kígyó. Lőrincnek nem lesz bántódása, bárki bármit is mond. Lőrinc támadhatatlan, a miniszterelnök védőszárnyai alatt tevékenykedik, ha egyáltalán csinál valamit. Aki Lőrincet támadja, az Orbánt támadja, ezért nem lesz semmi valós eredménye Pesty verbális kirohanásának, ezért nem lesz semmi komoly következménye. Pesty feldobta a témát, de nem fog földet érni, nem fogja a célszemélyt negatívan érinteni, Lőrinc szekere továbbra is szaladni fog, vagy inkább a jachtja továbbra is békésen ringatózik majd az Adrián.