„Kisebb hajó, nagyobb szerénység” – Gulyás Gergely Mészáros jachtozásáról

„Kisebb hajó, nagyobb szerénység” – Gulyás Gergely Mészáros jachtozásáról

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hollik István kormányszóvivővel közösen tartott Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2019. február 8-án. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A jelenlegi helyzetben én mindenkitől sokkal nagyobb szerénységet várnék és fontosnak tartom, hogy senki ne gondolja, hogy nem részese annak a nemzeti közösségnek, amely egyébként hihetetlen nehézségekkel szembesül itt a koronavírus után a háborús időszakban” – válaszolta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Híradónak, amikor arról kérdezték, hogy mit szól hozzá, hogy az MBH Bank leányvállalata, az Euroleasing vette meg azt a luxusjachtot, amin Mészáros Lőrincet látták nyaralni, aki nem mellesleg az MBH Bank tulajdonosa.

Azért hozzátette, hogy természetesen céges döntéseket a cég vezetésének, felügyelőbizottságának kell minősíteni és ezek jogszerűségét is nekik kell biztosítani. Arra az újabb kérdésre, hogy a szerénység alatt mit ért, úgy reagált, hogy „kisebb hajó, nagyobb szerénység”. Gulyás Gergely egyébként július végén még azt mondta, hogy „ha van baj Mészáros Lőrinccel, akkor az, hogy nem harminc vagy negyven van belőle”. 

A jachtügy úgy kezdődött, hogy a 444 lefotózta a Rose d’Or jacht fedélzetén Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát. Később kiderült, hogy a mintegy 27 milliárd forintot érő luxusjacht az MBH leánycége lízingeli. Mészáros Lőrincéket a napokban Monte Carloban látták a hajóval, Hadházy Ákos pedig kiszűrta, hogy Mészáros nyolc millió forintba kerülő táskával a kezében szállhatott partra.