Mészárosék cége lízingeli a luxusjachtot, amin lefotózták a családjával

Mészárosék cége lízingeli a luxusjachtot, amin lefotózták a családjával

Mészáros Lőrinc még 2019. szeptember 28-án (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Máltai cégadatok szerint az Euroleasing Zrt. a tulajdonosa a Rose d’Or jachtnak, amelynek fedélzetén lefotózták Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát. Az Euroleasing Mészáros Lőrinc bankjának, a Magyar Bankholdingnak a cége – tudta meg a Szabad Európa.

A portál emlékeztet, hétfőn, amikor a fényképek megjelentek, a SuperYachtFan azt írta: a hajó egy magyar lízingcégen keresztül az orosz milliárdos, Konsztantyin Sztrukov birtokában van. Ma reggelre viszont a portál megnevezte az Euroleasinget mint a Rose d’Or tulajdonosát. A Szabad Európa máltai újságírók (a meggyilkolt máltai újságírónő családja által létrehozott alapítvány, a The Daphne Caruana Galizia Foundation) segítségével most megtudta: a Rose d’Or (ideiglenes) regisztrációs adatai is igazolják ezt, 2023. július 5. óta az Euroleasing szerepel tulajdonosként a máltai hajóregiszterben.

Az Euroleasing Zrt. a Mészároshoz köthető Magyar Bankholding lízingcége. Abból, hogy a hajó esetleg tényleg az Euroleasing tulajdonában van, még nem derül ki, ki rendelkezik a jacht felett, a lízing ugyanis egy speciális tartós bérlet – tette hozzá a Szabad Európa. A 444 hétfőn közölt képeket Mészáros Lőrincről és feleségéről, Várkonyi Andreáról, amint az akár 27 milliárd forintot érő luxusjachton pihennek. A képek megjelenése után a Rose d’Or tulajdonosa hátterét firtató kérdésekre a Mészáros Lőrinc egyes érdekeltségeit (Opus, Talentis Agro, Talentis Group) tömörítő Mészáros Csoport a következőket válaszolta: „Érdemi tájékoztatást nem tudunk adni, tekintve, hogy Mészáros Lőrinc magánemberként vette igénybe a szolgáltatást.”