Óriássztrájk, gigatüntetés: mit tudnak a csehek, amit mi nem? – Reptér Mészáros Andorral

Óriássztrájk, gigatüntetés: mit tudnak a csehek, amit mi nem? – Reptér Mészáros Andorral

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miért pont most tört ki ekkora elégedetlenség Csehországban? Ekkora lenne a gond? Voltak-e már ekkora kormányellenes demonstrációk vagy sztrájkok Csehországban, mint most a közoktatás és az egészségügy miatt? Mennyit keres egy cseh tanár? És egy orvos? Mennyire gyakoriak a megszorítások? Mennyire telepszik rá a pártpolitika a sztrájkokra? Belebukhat-e a cseh kormány a megmozdulásokba? Mennyit profitálhat Orbán Viktor cseh jó barátja, a most ellenzékben politizáló Andrej Babis volt miniszterelnök a kormányellenes hangulatból? Mit gondolnak a csehek a visegrádi együttműködésről, Ukrajna megsegítéséről, Oroszországról vagy épp az EU-ban zajló föderalista-szuverenista vitáról? Mészáros Andorral, az ELTE Bölcsészttudományi Karának Csehországgal foglalkozó egyetemi docensével beszélgettünk.

Az e heti brüsszeli percekben Magyarország zárolt uniós forrásainak várható részleges feloldásának, illetve Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalása körüli viták témáit jártuk körül brüsszeli tudósítónkkal, Arató Lászlóval.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.