Botrány lehet, ha nem Trumpot indítják Biden ellenében – Reptér Csizmazia Gáborral

Botrány lehet, ha nem Trumpot indítják Biden ellenében – Reptér Csizmazia Gáborral

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államokban elindult a harc a Fehér Házért, január 15-én rendezik az első republikánus előválasztást, amelyek elvileg június elejéig is eltarthatnak. Donald Trumpnak behozhatatlan az előnye, de vajon elképzelhető-e, hogy valaki mást indítson az elnöki székért Joe Biden ellenében a Republikánus Párt? Ki lehet-e zárni Trumpot a választásból? Miért lett 80 pluszos aggastyánok játszótere az amerikai nagypolitika az elmúlt években? Hol vannak a fiatalok? Milyen kampány elé néz Amerika? Miért volt eddig észrevehetetlen Biden elnök és a demokraták kampánya? Egyáltalán mivel próbálja meg visszahozni lemaradását a kihívóival szemben a regnáló amerikai elnök, hogy egyáltalán esélye legyen megnyerni a november 5-i választást? Amerikai elnökválasztási kampányfelvezető Csizmazia Gáborral, az NKE Amerika Kutatóintézetének tudományos munkatársával.

Az e heti brüsszeli percekben pedig arról a forgatókönyvről beszélgettünk beszélgettünk Arató László tudósítónkkal, amit talán még maga Orbán Viktor sem szeretne: lehetséges-e, hogy ha ideiglenesen is, de a soros uniós elnökség július elseji kezdetével a magyar miniszterelnök legyen az Európai Tanács elnöke?

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.