A 300. aranyérmét szerezte meg Hosszú Katinka

A 300. aranyérmét szerezte meg Hosszú Katinka

Hosszú Katinka (Fotó: Doha Stadium Plus Qatar)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Micsoda rekord az Iron Lady számára – kommentálta Facebook-oldalán a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA), hogy Hosszú Katinka pénteken megszerezte a 300. aranyérmét is. A sportoló az úszó világkupa-sorozat kazanyi állomásán érkezett be az első helyre.

Hasonló volt a helyzet az augusztusi, szingapúri fordulón, ott szintén arannyal nyitott Hosszú, de Berlinben is győzelemmel kezdett 200 pillangón. Ahogy a Swim Swam írja, nagy küzdelem zajlott ezúttal közte és Jakabos Zsuzsanna között a számban, miután csak ők voltak 2:10 alatt 200 pillangón. Elsőre Jakabos is vette jobban a dolgot, de aztán Hosszú belehúzott, 1:05.62-vel megelőzve társa 1:07.01 percét. Az ezüst így szintén magyar úszóé, míg a harmadik a koreai An Se-hyeon lett.

Az úszónővel kapcsolatos szintén aktuális hír, hogy nemrég kiállt a 2023-as budapesti atlétikai vb mellett. „Voltam olyan szerencsés, hogy úszópályafutásom során VB-t nyerhettem hazai közönség előtt. Sose felejtem el ezt az érzést! Kívánom, hogy minél több magyar sportoló átélhesse a hazai közönség elképesztő szurkolását!” – írta Facebook-oldalán, csatlakozva Baji Balázs gátfutó kezdeményezéséhez. Karácsony Gergely frissen megválasztott főpolgármester beszélt még arról, hogy meg kívánja vétózni a projektet.

Végleg legendává vált Hosszú Katinka! | Magyar Hang

A háromszoros olimpiai bajnok fantasztikus úszással megnyerte a 400 méteres vegyesúszást, ezzel sporttörténelmet írt a kvangdzsui világbajnokságon.