Az MLSZ az NB I komolyságát félti a kezdőrúgóktól, meg is rendszabályozza őket

Az MLSZ az NB I komolyságát félti a kezdőrúgóktól, meg is rendszabályozza őket

Képernyőfotó az MTK–DVTK mérkőzés kezdőrúgásáról

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése szerint az OTP Bank Ligában és a Merkantil Bank Ligában a most hétvégi bajnoki fordulótól kezdődően szigorú szabályok betartása mellett lehet ünnepélyes kezdőrúgást elvégezni.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője kedden tájékoztatta az M4 Sportot a vonatkozó három új szabályról. Ezek előírják, hogy a kezdőrúgás a lehető legrövidebb idő alatt történjen meg, a kezdőrúgás során a labda és a kezdőrúgó személy se hagyja el a kezdőkör területét, és a kezdőrúgás után a kezdőrúgó a lehető leggyorsabban és a felezővonal mentén hagyja el a játékteret". Az MLSZ a döntést azzal indokolta, hogy az elmúlt hetekben látott és nagy visszhangot kiváltó ünnepélyes kezdőrúgások komolytalanná tehetik a mérkőzéseket, késleltetik a televíziós közvetítések másodpercre pontosan megtervezett forgatókönyvét és balesetveszélyesek is lehetnek".

A közlemény nem tér ki rá, de az emlegetett kezdőrúgás az MTK–Diósgyőr összecsapáson történt, mikor is az MTK-szurkoló kisgyerek a kapuig szaladt a labdával és megpróbálta berúgni azt, de a kapus kivédte a lövést.

Címkék: foci, NB I