Dzsudzsák Balázs jól érzi magát Kalbában, csapatának azonban már nincs rá szüksége

Dzsudzsák Balázs jól érzi magát Kalbában, csapatának azonban már nincs rá szüksége

Dzsudzsák Balázstól elköszönt a klubja forrás: al-Ittihad Kalba Fc Twitter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egyesült arab emirségekbeli al-Ittihad Kalba labdarúgócsapata az Instagram-oldalán tegnap megjelent posztjában elköszönt Dzsudzsák Balázstól, részleteket azonban nem árultak el. A Nemzeti Sport akkor arról írt, sejthető, hogy a magyar játékos elhagyja a klubot, amelyhez nyárig köti szerződés. Idézték a focista menedzserét, Vörösbaranyi Józsefet, aki szerint Dzsudzsák jól érzi magát Kalba városában, és a klub kezdeményezte a szélső szerződésének meghosszabbítását, de természetesen nem zárják ki a váltást sem.

Thank you @balazsdzsudzsak7 💛🙏

167 Likes, 24 Comments - Ittihad Kalba Fc (@ittihadkalbafc) on Instagram: "Thank you @balazsdzsudzsak7 💛🙏"

Tovább erősítette a távozás gyanúját, amikor az al-Ittihad két új játékost is bemutatott, a 28 éves zöld-foki-szigeteki Ricardo Gomest, illetve a 27 esztendős, korábbi holland utánpótlás-válogatott szélsőt, Navarone Foort. Utóbbit éppen Dzsudzsák posztján játszik, így már akkor egészen valószínűnek tűnt, hogy a magyar focista helyére igazolták.

A klub ma közleményt adott ki, amelyben megmagyarázták a tegnapi posztot, és egyértelművé tették, hogy a játékos távozik a klubtól. A Nemzeti Sport által idézett írás szerint szigorúan szakmai okokból döntöttek a keretbeli változásokról Kalbában: A külföldi játékosok lecseréléséről szigorúan technikai okok mentén született döntés, a vezetőedző szempontjai szerint, ugyanis nem illeszkedtek sem a játékstílushoz, sem a hosszú távú célokhoz – fogalmazott a klubelnök. Az al-Ittihad a 11. helyen áll a 14 csapatos élvonalban, a keretben végrehajtott változásokkal feltehetően a gyenge szereplésre reagált a vezetőség.

Dzsudzsák Balázs a csapat Instagramon elérhető keretlistájáról is eltűnt kedd délutánra. A Transfermarkt játékospiaci szakportál pedig klub nélküli, szabadon igazolható játékosként tünteti fel február 3-ai dátummal.

A Nemzeti Sport megkereste Vörösbaranyi Józsefet, aki nem kívánta kommentálni az emírségekből érkező híreket, valamint a klub búcsúposztját sem, két-három nap időt kért a reakcióra.