Egyre több koronavírus-fertőzöttet találnak a vizes világbajnokságon

Egyre több koronavírus-fertőzöttet találnak a vizes világbajnokságon

Világrekordot jelentõ eredmény a kijelzõn a nõi vízilabda selejtezõkörének B csoportjában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkõzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban, ahol a magyar nõi vízilabda-válogatott 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú gyõzelmét aratta. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár minden versenyzőt teszteltek, amikor Budapestre érkezett, mégis sorra derülnek ki a koronavírusos megbetegedések a vizes világbajnokságon – írja a Blikk. Csütörtök este a Kanada–Olaszország férfi vízilabda-mérkőzés maradt el, mert 3 kanadai játékosnál is kimutatták a fertőzést.

Pénteken újabb esetekről jelentett a Swimming World: a 20 éves ausztrál úszó, Lani Pallister kénytelen volt visszalépni a versenyről, miután pozitív tesztet produkált. A versenyzőnek hat napot kell karanténban töltenie.

Annál is inkább lesújtó számára a hír, mert a nyolcszázas úszó az előfutamok során a második legjobb eredményt érte el, így valószínűleg egy dobogós helytől esett el.

A FINA által megerősített hír szerint jelenleg nyolc úszó szenved a betegségtől, akiknél már azonosították a fertőzést.