Elengedik Kenderesi Tamást

Elengedik Kenderesi Tamást

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás elõfutamában (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénzbüntetés fejében kiengedik Kenderesi Tamást Dél-Koreából – mondta a Hvg-nek Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya kedden a vizes vb utáni sajtótájékoztatóján a Duna Arénában. A szakvezető úgy tudja, hogy az olimpiai bronzérmes úszó csütörtökön érkezhet haza.

Szexuális zaklatás gyanúja miatt nem hagyhatja el Dél-Koreát Kenderesi Tamás | Magyar Hang

Szexuális zaklatás gyanúja miatt a dél-koreai hatóságok megtiltották a kvangdzsui vizes világbajnokságon részt vevő Kenderesi Tamásnak, hogy elhagyja az országot - írta a brit Reuters hírügynökségére hivatkozva az Index. A 22 éves, olimpiai bronzérmes úszót helyi idő szerint vasárnap kora reggel vették őrizetbe, majd hallgatták ki Kvandzsu egyik rendőrőrsén egy éjszakai szórakozóhelyen történt incidens után.

Ismert, a sportolót egy időre őrizetbe vette a kvangdzsui rendőrség, majd megtiltották neki, hogy elhagyja az országot, miután egy 18 éves nő szexuális zaklatással vádolta meg. Az esetről a szórakozóhely biztonsági kamerája felvételt készített, a portál korábban szövetségi forrásból úgy értesült, hogy a videót megnézhette az úszócsapat vezetője. Ami azon látható – szerinte – Kenderesi nekik elmondott verzióját támasztja alá.

A 22 éves sportoló úgy mesélt a történtekről, hogy szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáért egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. – Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem – közölte. A szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasította.