Elhunyt Kardos József

Elhunyt Kardos József

Kardos József

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Életének 63. évében elhunyt Kardos József, korábbi válogatott labdarúgó, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) utánpótlás edzője – közölte Borbély Lénárd, Csepel polgármestere csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

Kardos József 1960. március 29-én született Nagybátonyban, ahonnan játékosként a Salgótarjáni Bányászon keresztül került 1979-ben az Újpesti Dózsához, ahol egyből bajnoki címet (1978-79), később két bajnoki ezüstérmet szerzett, valamint háromszor nyert MNK-t az egyesülettel. Az Újpestben összesen 229 bajnoki és 37 gól fűződik a nevéhez, 1983-ban Az év labdarúgója címet is kiérdemelte. A magyar válogatottban 33 alkalommal szerepelt és 4 gólt szerzett, valamint tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon részt vevő nemzeti csapatnak. Emellett hatszoros olimpiai válogatottnak is vallhatta magát. 1991-ben induló edzői karrierje során több felnőtt és utánpótlás csapatot irányított, MLSZ ellenőri tevékenysége mellett legutóbb a CSUSE-nál az U7-U9 korosztályoknál edzősködött – írta megemlékezésében Borbély Lénárd.

Kardos József 2021-ben azt mondta a Blikknek, hogy volt egy infarktusa 2015-ben, és dialízisre kellene járnia, mert alig működik a veséje. 2021 karácsonyát kórházban töltötte, mert egy öt napos fogyókúra végén rosszul lett. Akkor kiderült, hogy vérszegénységben szenved.

 

Címkék: gyász, Kardos József