Elhunyt Sitku Ernő

Elhunyt Sitku Ernő

Sitku Ernő

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek este rosszul lett, majd a kórházban meghalt Sitku Ernő, a magyar kosárlabda emblematikus játékosa. A BB1.hu információja szerint Sitku vezetés közben váratlanul rosszul lett, amely később halálosnak bizonyult.

Sitku 149 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, négyszer nyert bajnokságot.  Legutóbbi munkája a Nyíregyházához kötötte, ő volt Nyíregyházi Élsport Kft. ügyvezetője, a Hübner Nyíregyháza BS szakmai igazgatója is. Tagja volt az MKOSZ elnökségének, és ő volt a BB1.hu állandó szakértője is.

A sportág 48 éves ikonjának halálhírét a MOKSZ is megerősítette. „A rendkívül szimpatikus sportember januárban töltötte be 48. életévét. Vezetésével a nyíregyházi kosárlabdasport egyre szebb sikereket tudott fölmutatni, utánpótlás-nevelő akadémiájukat a legjobbak közé vezette. A fiatalok nevelése különösen szívügye volt, az U18-as fiú válogatott csapatvezetőjeként nagyon sokat tett a felnövekvő tehetségekért” – írta róla a kosárlabda szövetség.

Halála mélyen megrázta a sportágat, Sitku Ernőt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek – olvasható a honlapon.

Címkék: kosárlabda