Elkapta a koronavírust a magyar kézilabda-válogatott irányítója

Elkapta a koronavírust a magyar kézilabda-válogatott irányítója

Győri Mátyás kapura dob az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Magyarország-Portugália mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 22-én.
MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megfertőződött a koronavírussal Győri Mátyás, a részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott irányítója.

A magyar szövetség MTI által idézett közleménye szerint a Tatabánya játékosának a szombati PCR-tesztje hozott pozitív eredményt. A tünetei enyhék, elkülönítése megtörtént.

Az európai szövetség szabályzata értelmében a megfertőződött játékosokat az első pozitív eredményt követően öt nappal lehet újra tesztelni, a pályára való visszatérés két negatív teszttel lehetséges.

A magyar csapatban valamennyi további játékos és stábtag PCR- és antigén-teszteredménye negatív lett szombaton.

A csoportkör első fordulójában, csütörtökön a magyarok nagy meglepetésre 31-28-ra kikaptak Hollandiától a budapesti MVM Dome-ban. Vasárnap 18 órától Portugáliával, kedden 18 órától pedig Izlanddal találkoznak, a magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstorna középdöntőjébe az első két helyezett jut.

A mostani eset már csak azért is érdekes, mert korábban a francia, a montenegrói és a szerb kézilabda-válogatott is kemény kritikával illette azt, hogy Magyarországon meglehetősen lazán állnak a járvány elleni védekezéshez. A franciák például arra panaszkodtak, hogy miután otthon szigorú előírásokat követtek, hogy ne kapják el a koronavírust, Magyarországon maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kellett enniük. Végül két nap után elérték, hogy ne a többi szállóvendéggel közösen kelljen étkezniük, de a többi csapattól nem különítették el őket.