Június 8-tól újraindulhat a spanyol bajnokság

Június 8-tól újraindulhat a spanyol bajnokság

Lionel Messi, az FC Barcelona játékosa Casemiro és Marcelo, a Real Madrid játékosai között a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. május 6-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou stadionban (Fotó: MTI/EPA/Alejandro García)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Június 8-án folytatódik a spanyol labdarúgó bajnokság, a La Lige – jelentette be szombaton a spanyol kormányfő. A brit közszolgálati BBC által is idézett Pedro Sanchez arról beszélt: „Spanyolország megtette, amit meg kellett tennie, és mostantól mindenki számára új kilátások nyílnak. Itt az idő, hogy visszatérjünk a hétköznapi dolgokhoz. a bajnokság június 8-tól visszatér.”

A spanyol labdarúgó szövetség elnöke, Javier Tebas üdvözölte a kormányfői bejelentést. Ő korábban annak adott hangot, bízik abban, hogy június 12-től rendezhetnek meccseket. A döntés értelmében a második osztály meccsei is folytatódhatnak. A csapatoknál egyébként már megkezdődhettek az edzések a héten, igaz, egyszerre legfeljebb tíz fővel mehettek a gyakorlatok.

– A döntés ellenére nem csökkenthetjük az éberségünket, nagyon fontos, hogy követni kell minden egészségügyi szabályozást, előírást, hogy gondoskodjunk arról, hogy a járvány ne térhessen vissza – közölte Tebas.