Kijutott a tokiói olimpiára a női asztalitenisz-válogatott

Kijutott a tokiói olimpiára a női asztalitenisz-válogatott

Pergel Szandra a japán Isikava Kaszumi és Josimura Maharu ellen játszik a puszani asztalitenisz World Tour-verseny vegyes páros viadalának nyolcaddöntőjében 2019. július 4-én (Fotó: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar női válogatott 3-1-re legyőzte csütörtökön a házigazda portugálokat az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, Gondomarban, ezzel kvótát szerzett a nyári, tokiói játékokra, jelentette az MTI.

Ez az első alkalom, hogy Magyarország csapatban is kvalifikálta magát az olimpiára.

A hetedik helyen kiemelt válogatott – Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária összeállításban – szerdán 3-0-ra nyert a horvátok ellen, majd a kvótáról döntő csütörtöki csoportdöntőben szenzációs játékkal verte a 13.-ként rangsorolt hazaiakat, akiknél csak honosított kínai játékosok szerepeltek. A három főre szóló csapatkvóta azt jelenti, hogy Magyarország egyesben is indíthat majd két asztaliteniszezőt az olimpia női versenyében.

– Nagyon boldogok vagyunk! – kezdte értékelését az MTI érdeklődésére a szövetségi kapitány. „Az volt a siker titka, hogy a lányok elhitték, van keresnivalójuk. A tegnapi meccs óta ezt sulykoltam, hogy tessék vért inni, mert sikerülhet! Észak-Korea mellett a portugál csapat volt az, amelyet mindenki el akart kerülni, de én ezzel együtt is végig bíztam a sikerünkben, ami összejött és amit teljesen megérdemeltünk” – összegzett Bátorfi Zoltán.

Mint mondta, nagyon büszke a csapatára, Fazekas Máriára, aki a várandós Póta Georgina helyére ugrott be nagyszerűen, Madarász Dórára, aki nem vesztett meccset Gondomarban, és Pergel Szandrára, aki ugyancsak remek teljesítményt nyújtott. „És azt is ki szeretném emelni, hogy Póta Gina ugyan most nem volt itt velünk, de világranglistás helyezése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a hetedik helyen emeltek ki bennünket, úgyhogy ez az ő sikere is” - hangsúlyozta Bátorfi.

A magyar férfiválogatott csütörtökön 3-0-ra megverte a fehéroroszokat, és a pénteki csoportdöntőben a harmadik helyen kiemelt svédekkel találkozik a tokiói kvótáért.