Magyar motoros halt meg Montenegróban

Magyar motoros halt meg Montenegróban

Görögtűzzel fogadták az edzésre érkező hazai csapatot a montenegrói szurkolók (Fotó: Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Épp elkezdődött volna Marco Rossi magyar szövetségi kapitány sajtótájékoztatója Pogdoricában, a holnap Montenegró - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőnek helyet adó stadionban, amikor tragikus hír érkezett: meghalt egy magyar motoros a Nikšić-Vilusi úton. A rendőrség tájékoztatása szerint a BMW-t vezető 53 éves férfi egyedül volt, egyelőre tisztázatlan okok miatt lesodródott az útról és egy sziklának ütközött. Azt nem tudni, hogy a mérkőzés miatt jött-e Montenegróba. A helyi rendőrök a motor rendszámát és az áldozat monogramját is közzétették.

A fővárosban egyébként egész nap esős, szeles idő volt, de a meteorológusok holnapra jobb időt jeleznek elő. A magyar válogatott fél hat körül érkezett a stadionba, de edzést nem tartottak, csak sétáltak egyet a gyepen. A városban egyébként rengeteg magyar szurkolót látni – a reggeli, Budapestről érkező géppel is sokan jöttek, de meglepő módon sokan úgy vállalták az utat, hogy nem rendelkeznek belépőjeggyel. A magyar szurkolóknak biztosított ötszáz jegy ugyanis percek alatt elfogyott – a magyarok egy része abban bízik, hogy a hazaiaknak fenntartott szektorokba tudnak jegyet szerezni. Nem lesz egyszerű, mert a 11.050 férőhelyes stadiont egyik szektorát a Montenegró - Szerbia mérkőzésen tapasztalt rendbontások miatt az UEFA bezáratta, így kétezerrel kevesebb jegyet adhatnak el a szombat délután hat órakor kezdődő mérkőzésre.

A magyar válogatott egyébként eddig háromszor játszott Montenegró ellen, de még nem győzött.