Nem engedték be a portugálokat a budapesti szurkolói zónába

Nem engedték be a portugálokat a budapesti szurkolói zónába

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A labdarúgó Európa-bajnokság első napján, pénteken nyílt meg a budapesti városligeti műjégpályán a hivatalos szurkolói zóna, az UEFA Fan Zone, ahol hatalmas kivetítőkön követhetőek a mérkőzések, de van teqball, minifoci-pálya, lehet kapura lőni robotkapusnak, és természetesen van sör és harapnivaló is. A szabadtéri helyszín mindennap délelőtt 11-kor nyit és az utolsó mérkőzés befejezése után egy órával zár.

A szurkolói zónába csak védettségi és személyi igazolvány felmutatása után, valamint testhőmérséklet-ellenőrzést követően lehet bemenni annak ellenére, hogy a kormányzati tájékoztató oldalon péntek este a következő szöveg jelent meg: „a közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó teraszokra vonatkozó szabályok irányadóak. Ennek értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni, és élvezni a foci EB-t.”

Az viszont teljességgel érthetetlen, amit hétfő délután láttunk a Hősök terén: az ott fotózkodó portugál szurkolók arra panaszkodtak munkatársunknak, hogy ugyan érvényes jeggyel rendelkeznek a mai, Magyarország–Portugália mérkőzésre, mégsem engedték be őket egy nappal korábban a szurkolói zónába. Ez azért furcsa, mert a kormány döntése értelmében a külföldi meccsjegy tulajdonosok ugyanazon jogokat élvezik, mint a magyar védettségi igazolvánnyal rendelkezők – magyarán mehetnek szállodába, étterembe, fürdőbe, tehát a jegyük tulajdonképpen helyettesíti a magyar plasztikkártyát. Ezt, ezek szerint, a hivatalos szurkolói zónában nem tudják.