Simone Biles mégis vállalja a gerenda olimpiai döntőjét

Simone Biles mégis vállalja a gerenda olimpiai döntőjét

Az amerikai Simone Biles ugrásgyakorlata a tokiói olimpia női torna csapatversenyének döntőjében a tokiói Ariake Tornaközpontban 2021. július 27-én (Fotó: MTI/EPA/Hou Hvi Jung)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felkerült a nyolc döntős induló listájára az amerikaiak tornásza, a négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles, aki ezek szerint vállalja a szereplést az utolsó szerenkénti döntőben – írja a Telex.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a 24 éves sportoló a csapatversenyt követően a talajversenytől is távol maradt a tokiói olimpián. Vasárnap még arról szóltak a hírek, hogy Biles még mérlegeli, hogy kiálljon-e a gerenda jövő kedden sorra kerülő fináléjában. Most úgy tűnik, úgy döntött, nem hagyja ki teljesen a tokiói játékokat.

A tornász a múlt keddi csapatversenyen egy gyengébben sikerült ugrás után lépett vissza, majd a sajtótájékoztatón elmondta, mentális gondokkal küszködött a döntő alatt, és félt, hogy megsérül, ha zaklatott lelkiállapotban folytatja. Biles korábban arról beszélt, nem tudja kezelni azt az óriási nyomást, hogy mindenképpen sikeresnek kell lennie.