Szívinfarktusa volt Sávolt Attilának

Szívinfarktusa volt Sávolt Attilának

Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója a 2024. február eleji tatabányai Magyarország - Németország Davis Kupa selejtező mérkőzésről tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Nemzeti Edzésközpontban 2023. december 22-én (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szívinfarktuson esett át Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szakmai igazgatója, korábbi top 100-as játékos – írja az MTI.

Az MTSZ szombati tájékoztatása szerint a 48 éves sportembert „egy alattomosan, váratlanul érkezett szívroham döntötte le a lábáról. Hála Dr. Merkely Béla professzornak és gyors, szakszerű orvosi beavatkozásnak, Attila túljutott a kritikus időszakon. Élsportolói múltjának is köszönhetően egyre jobban van, türelemmel koncentrál a gyógyulásra, a rehabilitációra és a teljes felépülésre”. 

Sávolt Attila 1995-től 11 éven át szerepelt a profi teniszben, kétszer is bejutott a harmadik fordulóba a Roland Garroson (2000, 2003), hat challenger-tornán diadalmaskodott, és 2002 áprilisában a 68. helyen állt a világranglistán.