A Moderna igazgatója szerint még egy évig tart a járvány

A Moderna igazgatója szerint még egy évig tart a járvány

Fekete Beáta asszisztens oltáshoz készíti elő az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinája harmadik, emlékeztető adagját a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. szeptember 23-án. (MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Moderna vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a koronavírus-járványnak egy év múlva vége lehet, akkorra a megnövekedett oltóanyag-termelés biztosítja a globális ellátást. Stéphane Bancel a svájci Neue Zürcher Zeitung lapnak elmondta, a védőoltások hamarosan már a csecsemők számára is rendelkezésre fognak állni. „Azok, akik nem kapnak védőoltást, természetes módon teszik védetté magukat, mert a delta variáns annyira fertőző. Ily módon az influenza állapotához hasonló helyzetbe kerülünk. Aki oltat, annak biztonságos tele lehet, aki nem, az azt kockáztatja, hogy megbetegedik és esetleg kórházba kerül” – olvasható a Portfolió.hu-n. Arra a kérdésre, hogy ez a jövő év második felében a normális állapotba való visszatérést jelenti-e, azt válaszolta: Azt feltételezem, hogy mához egy évre. Bancel elmondta, elvárja, hogy a kormányok jóváhagyják a védőoltásokat a már oltott emberek számára, mert a tavaly ősszel oltott, veszélyeztetett emberek védettsége „kétségtelenül” frissítésre szorul.

Címkék: oltás, COVID–19, Moderna